Tonlarca sahte çay ambalajlayıp piyasaya sürdüler

Afyonkarahisar’da marka taklidi yaparak piyasa tonlarca sahte çay süren şahıslara yönelik yapılan operasyonda polis kamerası tarafından çekilen baskın anı görüntüleri şahısların sahteciliği nasıl titiz bir şekilde yaptıkları gözler önüne serdi.

Edinilen bilgilere göre, operasyon Sahipata semtinde yapıldı. Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri bir işyerine baskın düzenledi. Kadın bir şahıs üzerine kurulan paravan şirket üzerinden faaliyet gösteren gıda sahtekarlarının ünlü markaların çaylarını taklit ederek piyasaya sürdükleri kaydedildi. İş yerine yönelik yapılan baskın anı ise polis kamerası tarafından anbean kayıt altına alındı. Görüntülerde polis ekiplerinin iş yerine girdikten sonra sahte çayların olduğu kolileri tek tek açarak kontrol edildikleri gözlenirken, sahte çayların sevkiyata hazır bir şekilde olması ise dikkatlerden kaçmadı. Polis ekiplerinin ayrıca boş olan çay ambalajları ve ambalajlara yapıştırılan hologramlarda baskın anında eli geçiriliyor. İş yerinin depo kısmında ise ünlü markaların markalarının basılı olduğu kolilerinde olduğu görülüyor. Gıda sahtekarlarının yaptıkları taklit ile piyasaya tonlarca miktarda sahte çay sürdükleri belirlendi.

Operasyonda ele geçirilen sahte ürünler dudak uçuklattı

Ünlü markaların ambalajlarına doldurulan sahte çayların analizlerinin yapılması için laboratuarlara gönderildikleri belirtildi.

Diğer yandan operasyonda gözaltına alınan 3 kişinin ise yine gıda sahtekarlığı suçlaması ile devam eden bir mahkemelerinin olduğu ve tutuksuz yargılandıkları dava sonuçlanmadan yine aynı suçu işledikleri öne sürüldü.

Öte yandan, operasyonda ele geçirilen, 423 paket kaçak çay, 10 kilogram (kg) dökme çay, 284 adet sahte çay ambalajı, 195 adet çayların konulduğu koli, 570 adeta sahte çayların içerisine konulduğu ambalajlara yapıştırılacak etiket, 6 bin 500 adet hologram ve paravan şirketlere ait kaşeler, ambalajları kapatmak için kullanılan sıcak silikon tabancaları ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şahıs ile ilgili işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi