TOKİ KONUTLARININ ANAHTAR TESLİMİ YAPILACAK

Afyonkarahisar Belediyesi, Gazeteciler Derneği Toplu Konut projesinde anahtar teslimi 15-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
           Afyonkarahisar Belediyesi’nin girişimleri ile Toplu Konut İdaresi işbirliğinde Afyonkarahisar Belediyesi, Gazeteciler Derneği Toplu Konut projesinde hayata geçirilen 214 adet konutun inşaat çalışmaları tamamlanarak anahtar teslim aşamasına gelindi.  15-31 Ağustos tarihleri arasında anahtar teslim işlemlerinin yapılacağı konutlar için alıcıların, ilk olarak satışa aracılık eden Halk Bankası Kocatepe Afyonkarahisar Şubesine konutlarına ilişkin KDV tutarını yatırmaları gerekiyor. 
 
          3065 sayılı KDV kanununu gereğince teslim işlemi nedeniyle doğacak Katma Değer Vergisi tutarının nakit olarak ödenmesi gerektiği bildirildi. Alıcıların bir sonraki gün, konutlarını teslim almak üzere müşavir firma ‘Üçer Mühendislik ve Müşavirlik AŞ. nin” Afyonkarahisar Belediyesi, Gazeteciler Derneği Toplu Konut Projesi konutları şantiyesinde hazır bulunmaları istendi.
 
         Toplu Konut İdaresi Finansman Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre alıcıların, konut tesliminde getirmesi gereken belgeler aşağıda yer almaktadır:
 
Kimlik Belgesi
Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin alıcıda bulunan nüshası
Konut vekâleten alınacak ise vekâletnamesinin aslı ve fotokopisi
KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura
          İstenen belgelerde eksiklik olması durumunda konut teslimi yapılmayacağı ve söz konusu belgelerin eksiksiz olarak getirilmesine özen gösterilmesi istendi.
 
Editör: Haber Merkezi