TKDK, Afyon'da Proje destekleme ilanı yaptı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, 13. başvuru çağrı ilanına çıktı. 10 Şubat 2015’de sona erecek başvurular kapsamında tarım ve hayvancılık alanında çeşitli projeler desteklenecek.

İl Koordinatörü Mehmet Sait Yüksel, şimdiye kadar sözleşmesi imzalanan 271 projenin toplam yatırım tutarının 188 milyon 80 bin lira olduğunu, bu yatırımın yaklaşık 97 milyon 53 bin lirasının kurum tarafından hibe edildiğini kaydetti.

Yüksel, yatırımcıların en doğru bilgilere ulaşmak, kurumun istediği formatta başvuru paketi hazırlamak için il koordinatörlüğü yardım masasından her zaman bilgi alabileceklerini söyledi.

Yüksel, "Bu noktada kaliteli, nitelikli proje hazırlamak önem arz etmektedir. Ciddi olarak hazırlanmayan projeler ilimizin Ab fonlarından yeterli derecede faydalanamamasına neden olacaktır. TKDK-İl Koordinatörlüklerinde Teklif Alma Kuralları Rehberi kapsamında yapılan ihale ve bu ihale sonucu alınan tekliflerin ve teklif ile ilgili belge ve dokümanların uygunluğu kapsamında ön kontrol yapılacaktır. Ön kontroller 5-15 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılabilecektir." dedi.

Destek verilecek sektörler ise şu şunlar: Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünleri işlemesi ve pazarlaması, su ürünleri işlemesi ve pazarlaması, meyve ve sebzelerini işlenmesi ve pazarlanması, tıbbi aromatik bitki, arıcılık, kırsal turizm, kültür balıkçılığının geliştirilmesi, fidan yetiştirme.

Editör: Haber Merkezi