Tiyatro Oyuncu Seçmeleri Yapıldı

Yeni sezona yine bomba gibi bir oyunla girmeye hazırlanan Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, oyuncu seçmelerini yaptı.RAM Salonu'nda yapılan seçmeler için başvuruda bulunan 74 kişi, yeni sezonunun oyuncu kadrosunda yer alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Seçmeler sonunda 26 kişi tiyatronun ekibinde yer almaya hak kazandı.

Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas gözetiminde, jest, mimik, tonlama, replik, ağlama, gülme, şaşırma, korku, şüphe, şarkı söyleme ve ezbere hikâye oynama konularında sınava tabi tutulan adaylar performanslarıyla göz doldurdu.

Ayrıca, seçmeler öncesinde kendilerine verilen tiratlardan oyunlar sergileyen adaylardan en başarılılarını tespit eden H. Hüseyin Elmas, gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu'nda kendisinin de içinde bulunduğu 2009 yılından bu yana 17 farklı oyun sahnelediklerini belirten Elmas, bu oyunlarda takriben 100 bin seyirciye ulaştıklarını kaydetti. Yeni sezonda iki oyun daha sergileyeceklerini açıklayan Elmas, sezon sonunda 10 bin seyirciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi