TINAZTEPE ŞİRKETİ’NDEN AÇIKLAMA

Sayın; K.Horzum

15.08.2016 Tarihli yazınızda TKDK İl Koordinatörlüğü görevinde bulunmuş ve FETÖ davasında yargılanan Metin Şehitoğlu zamanında grubumuzun ne kadar teşvik aldığı ve en çok teşvik alan işletme olduğumuzdan bahisle ilgili şahıs dolayısıyla FETÖ ile imalı bir şekilde ilişkilendirmeye çalışmışsınız. 
Daha sonraki 19.08.2016 Tarihli yazınızda da FETÖ den yargılanan kişilerle neredeyse aynı kefeye koyup TKDK dan almış olduğumuz hibe desteği projelerin uygun olmadan verilmiş olabileceğini ima etmektesiniz.
Öncelikle ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu zorlu süreçte tüm enerjimizi birleştirerek FETÖ nün maddi ve manevi tahribatını elbirliği ile yok etmeye çalışırken bu tarz aslı astarı olmayan konularla meşgul olmaktan duyduğumuz üzüntüyü de beyan etmek isteriz.
Sayın Yazar, Tınaztepe Şirketler Grubu olarak un-yem ve yumurta sektörlerinde ciddi yeri olan bir Grubuz. Bu sektörlerin dışında yeni yatırım arayışına girdik ve yatırım planımız dahilinde süt sektörüne girmeye karar verdik. Bu çerçevede Organize Sanayi Bölgesindeki atıl vaziyette bulunan bir tesisi satın alıp ciddi yatırımlar yaptık. Bu fabrikanın modernizasyonu sırasında TKDK ile çalışma fırsatımız oldu.
Ülke ekonomisine ve istihdamına katkı yapan/yapacak firmaların desteklenmesi için devletin TKDK aracılığıyla sunduğu fırsatlardan yararlanmanın yanlış bir tarafı olmasa gerek. Güçlü bir marka oluşturmanın maliyetlerini anlatmaya gerek yok. Biz de devletin sunduğu fırsattan yararlanıp fabrikamızın modernizasyonu için projeler hazırladık. Diğer şirketlerimiz için TKDK ile herhangi bir çalışmamız da olmamıştır.
Grubumuza bağlı şirketlerden Tanova Süt Gıda San. Ltd. Şti. için toplamda 3 adet TKDK hibe projemiz onaylanmış ve bu hibe projelerinin tamamı projeye uygun bir şekilde fabrikamızın modernizasyonunda kullanılmıştır. Zaten başka yatırımlarda kullanma gibi bir durum asla mümkün değildir. TKDK Projelerinin denetimi haberiniz var mı bilmiyoruz ama bir heyet tarafından titiz bir çalışmayla gerçekleştirilir. İlgili firmamızın bu denetimlerinden başarıyla çıkmış ve yaptığımız yatırımlardan dolayı her zaman teşekkür ve övgüyü almışızdır.  
Afyonkarahisar’da TKDK dan kimler ne kadar hibe aldığını gösteren dokümanları inceleyeceğinizi umarak yazımız ekinde sunuyoruz. Dikkatli incelenirse bizim aldığımız hibeler toplamda yüzde 0,0055 (binde 5,5) olduğunu görürsünüz. Gerçek bu iken Grubumuzun adını verip birileriyle ilişkilendirip imalı bir şekilde en fazla teşvik alan işletme ilan etmeniz ve bu konudaki ısrarlarınız istemediğimiz halde bizleri art niyet aramaya sevk etmektedir.  Bu konudaki yasal haklarımızı gerekirse kullanabileceğimizi de bilmenizi isteriz.
Sayın Yazar, Tınaztepe Şirketler Grubu olarak iş ve sosyal hayatımızın hiçbir yerinde FETÖ ile zerre kadar ne bir bağımız ne de bir ilişkimiz asla olmamıştır. Bizim manevi dünyamızdaki yerimizi ve kalbimizi dostlarımız bilmektedir. 
Sayın Yazar, bu ülkenin her bir ferdinin devletine başkaldıranlarla mücadele mecburiyeti olduğu ve bu mücadeleyi herkes kendi çevresinde vermesi ve bunu görev kabul etme mecburiyeti vardır. Sizler kaleminizle bizler iş hayatımızda bu mücadeleyi vermek durumundayız. Bu mücadeleyi verirken de dikkatli davranmak ve varsa kişisel hesaplar bir kenara bırakılıp gerçekler uğruna mücadele vermek zorunluluğuna inanıyoruz. Son olarak cesaretli yazılarınızdan dolayı kutluyor, sizlere yazı ve yayın hayatınızda başarılar diliyoruz.
Ahmet KARAKOL
TINAZTEPE ŞİRKETLER GRUBU
Yön Kur Bşk
 
 
Editör: Haber Merkezi