Ticaretin şartı, dijital dünyada yer alıyor

atso kobi akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde “dijital dönüşüm, e-ticaret ve e-ihracat” başlıklı seminer düzenlendi.

atso kobi akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde, afyonkarahisar ticaret ve sanayi odası ile e-ticaret merkezi teknoloji ve elektronik hizmetler a.ş. işbirliğinde “dijital dönüşüm, e-ticaret ve e-ihracat” başlıklı eğitim düzenlendi.

yoğun katılımın olduğu eğitimin açılış konuşmasını yapan atso yönetim kurulu başkan yardımcısı ahmet şükrü köse, “e-ihracat yeni gündemimize giren bir konu. artık ticaretin şartı dijital dünyada yer alabilmek. bunun dünyada örnekleri var. alibaba.com, 1,5 dakikada 1 milyar dolarlık satış yapan bir ticaret sitesi. e-ticaretin sunduğu bu imkandan hepimizin faydalanması gerekiyor” dedi.

farklı düşünmeye ihtiyaç var

açılış konuşmasının ardından ntv program yapımcısı sami altınkaya, e-ticaret hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. altınkaya, “e-ticaret için sadece farklı düşünmeye ihtiyacımız var. bir yerde çözülmesi gereken bir sorun varsa çözümünde mutlaka para var. dünyada e-ticaret ve e-ihracat gibi yatırımlarla aklımızı satarak para kazanacağız, ya da kazancımızın yüzde 90’ını büyük e ihracat şirketlerine verip yüzde 10 ile geçinmeye çalışacağız. e-ihracat dönemi ile ilgili şunu söyleyebiliriz: kişiye özel ürün ve hizmet sunan herkes para kazanabilecek” ifadelerini kullandı.

birçok konuda bilgi verildi

eğitimde katılımcılara dijital reklam yönetimi, sosyal medya pazarlama ve içerik yönetimi, e-ticaret ödeme yöntemleri, kargo ve lojistik entegrasyonları, e-ticaret vergi mevzuatı, mali işler yönetimi, e-ticaret hukuku e-ticaret personel ihtiyacı ve insan kaynakları yönetimi, ulusal ve uluslararası pazaryerleri, saha operasyonu, depo ve iptal-iade yönetimi konularında bilgiler verildi.

Editör: Haber Merkezi