THM Sanatçısı Musa Eroğlu, öğrencilerle sohbet etti

Musa Eroğlu öğrencilerle sohbet etti  Musa Eroğlu öğrencilerle sohbet etti
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) öğrencilerle buluşan Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, öğrencilerden türkülere sahip çıkmalarını istedi.
Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu, AKÜ Devlet Konservatuvarı ve Devlet Konservatuvarı Mezunları Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Gençlere tavsiyelerde bulunarak türkülere sahip çıkmaları gerektiğini söyleyen Eroğlu, "Türkülere sahip çıkın. Yanınızda türkü götürün. Türküler ağıttır, edebiyattır, sevgiliniz yanınızda olur, hasret duygusu vardır. Türküleri yanınızda götürürseniz, yalnızlık çekmezsiniz" dedi.

'BİR DAHA ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ YAKILSIN İSTEMİYORUM'
 
Ülke tarihinin de yakından bilinmesini isteyen Musa Eroğlu, "Belleğine sahip ol. Sen 7 tarafından kuşatılmış bir ülke değil miydin? Ne oldu? Vazgeçtiler mi zannediyorsun? Hasmını unutma. O gelir, en yumuşak yerinden, sivrisinek gibi bulur en ince yerinden deler seni. Ben bir daha Çanakkale Türküsü yakılsın istemiyorum. Böyle bir türkü yakılacak durum olmasın. Aşk türküleri yakılsın. Çanakkale'de savaşanlar, şimdi birbirine kurşun sıkanlar gibi olsaydı Çanakkale olmazdı" diye konuştu.
 
'AĞIT YAKAN KÜLTÜR SENİN'
 
Televizyondaki dizilerin kültüre katkısının olmadığını da kaydeden Musa Eroğlu, şöyle dedi:
 
"Önce macun uzunluğunda Brezilya dizileri geldi. Bir mahallede bir ailenin aşk hikayeleri anlatıldı. Ondan sonra bunu şimdi size görüntü olarak size sunuyorlar. Peki değerler nerede? O buranın malı değil ki değeri olsun. Biz bilmiyoruz. Burnumuzun dibinde biri Hakk'a yürüdüğü zaman, ona ağıt yakıyoruz. İşte o sensin. İşte senin kimliğin orada yatıyor."
 
Editör: Haber Merkezi