TGF Yönetim Afyon’da toplandı

Türkiye Gazeteciler Federasyonunun Yönetim Kurulu Toplantısı hafta sonunda İlimizde gerçekleştirildi. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile NG Güral Otel’de gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde geçtiğimiz Cuma günü bazı ziyaretler gerçekleştirildi.
TGF Yönetim Kurulu Genel Başkan Yılmaz Karaca ile birlikte önce Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ‘Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti, Federasyonumuzun kurucuları arasında yer almaktadır. TGF içerisinde aktif olan bir Cemiyet olan AGC önemli görevler üstlenmiştir. AGC Başkanımız Mehmet Emin Güzbey ve ekibi de TGF’nin her çalışmasına önemli katkılar koymuşlardır. Başta Güzbey olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyoruz’ dedi.
Kanal 3 ziyaret edildi
AGC ziyaretinden sonra KANAL 3 Tv’yi ziyaret eden heyet burada Genel Müdürü Sadettin Ulusoy tarafından karşılandıktan sonra Kanal 3 ile ilgili bilgiler aktarıldı. Ulusoy, ‘Bizler Afyonkarahisar’da AGC ile birlik beraberlik içerisindeyiz. Mesleki dertlerimizle yakından ilgilenen Cemiyet Başkanımız Mehmet Emin Güzbey başta olmak üzere tüm AGC yönetimine teşekkür ediyoruz. TGF olarak ta bizlerin dertlerini çözmek noktasında gösterdiğiniz çalışmaları biliyoruz. Şu anda ön büyük sorumuzu uydu için ödenen rakamdır. Bu rakam çok yüksektir. Bir diğer konu da telif hakları konusudur. TGF’nin bu konularda desteklerini bekliyoruz’ dedi.
Bölge için önemli
TGF Genel Başkanı Karaca’da KANAL 3’te yaptığı açıklamada, ‘KANAL 3 Tv bölge için en önemli medyalardan birisidir. Özellikle yurt dışındaki hemşehrilemizle iletişim için önemli bir görev ifa etmektedir. Uydu bedeli ile ilgili olarak bazı girişimlerimiz oldu. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ile görüştük. Araya yeni hükümet kurulması girdi. Önümüzdeki hafta bu hususta bir görüşmemiz daha olacak. Sıkıntıyı biliyoruz ve gereken çalışmaları bitirme aşamasına geldik. Telif konusu da canımızı yakan başka bir konu. Akdeniz Bölgesinde bir Cemiyet Başkanımız bu telif konusundan dolayı maalesef sıkıntılı zamanlar yaşamakta. Bizler meslektaşları olarak gereken destekleri sağlıyoruz ama, bu telif konusunun da bir şekilde çözülmesini sağlayacağız. Biliyorsunuz yeni Kültür Bakanımız Eskişehir’li. Bende Eskişehir Cemişet Başkanıyım aynı zamanda. İnşaallah bundan sonra somut adımlar daha hızlı atılacak’ dedi.

Basın olmazsa olmaz
TGF’nin bir sonraki ziyareti Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a oldu. Çoban’ı makamında ziyaret eden TGF heyeti burada samimi bir ortamda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Başkan Çoban’ın ardından Afyonkarahisar’ın yeni Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. TGF Heyetinin Valilik Makamındaki görüşmesi yaklaşık bir saat sürerken, Vali Yıldırım’a yeni görevinde başarı dilekleri iletildi. Vali Yıldırım, ‘Basın olmazsa olmazlarımızdandır. Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından dır. Ben burada da basınımızla iyi ilişkiler içerisinde Afyonkarahisar’ın kalkınması için işbirliği yapacağımıza inanıyorum’ dedi.

Katkıda bulunmaya hazırız
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’da Valilik Makamında yaptığı konuşmada, “Öncelikle Fenerbahçeli olmanızdan dolayı kutluyorum. Buradaki görevinizde de başarı çalışmalar yapacağınıza dair kuşkumuz yok. Çünkü daha önceki görev yerlerinizdeki çalışmalarınız ve sizi yakinen tanıyan dostlarımız sizinle ilgili çok güzel şeylerden bahsettiler. Sizinle birlikte basın olarak bizlerde yöremizin kalkınmasına katkıda bulunmaya hazırız” dedi.
Katılım yoğun oldu
Vali Yıldırım ziyaretinin ardından NG GÜRAL OTEL’de Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştiren TGF Heyeti cumartesi gününü de  şehir merkezini gezdiler. Cumartesi akşamı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın NG Gürel Otel’de verdiği iftar yemeğine katılan Heyet, burada Afyonkarahisar basını ile biraraya geldi. İlçelerde yayın yapan önemli gazetelerin yöneticileri, İl Merkezinde yayın yapan Radyoların ve Tv lerin yöneticileri ve günlük yayınlanan gazetelerin Yönetim Kurulu Başkanları ve bazı yöneticilerinin katıldığı iftar yemeğine AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal’da katıldı. İlimizde bulunan Haber Ajanslarının temsilcilerinin de eksiksiz katıldığı İftar yemeğine Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar Bölge Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, Başbakanlık Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürü Selami Çalışkan ve Afyonkarahisar Valiliği Basın Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu’da katıldı. TGF Heyeti Pazar günü İlimizden ayrıldı.
 
Editör: Haber Merkezi