“TEZGAH BİZDEN,  MEKAN BİZDENKAZANCINIZIN HEPSİ SİZİN OLSUN”
 
ESOB’da düzenlenen girişimcilik belge dağıtımında konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,
Kadınlara destek verdi
 
Afyon KOSGEB, İş Kur desteğiyle açılan girişimcilik kursuna katılanlara törenle belgeleri verildi.
ESOB  toplantı salonunda gerçekleştirilen  ve Afyon Elektrikçiler Odası ve Ağaç  İşleri Odası’nın öncülüğünde açılan kursta 50 kişi girişimcilik belgesi aldı.
Belge dağıtım törenine katılan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşması büyük ilgi gördü.  Kadınlara belediyede iş sağlama konusunda büyük faydalarının olmadığını söyleyen Başkan Çoban, “Çünkü bizim işimiz genelde bedene dayalı işler. Kadınlara bu işlerde çalıştırmamız çok zor” dedi.
Belediyede iş imkanı yok ama, Taş Medrese’de her türlü imkanı sağladıklarını söyleyen Başkan Çoban  kadınlara seslendi.
-Mekan bizden, gerekirse tezgahları da alırız. Çeşitli el sanatları ve süs- takı konusunda ya da istedikleri işi yapma konusunda destek olmaya hazırız. Mekan bizden, tezgah bizden, kazandıklarının da tek kuruşunu istemiyoruz.
TÜRK İNSANI AMERİKALIDAN, VE RUSYALISINDAN DAHA AKILLIDIR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, özellikle kadın takı ve süs eşyası konusunda büyük rağbet olduğunu dikkat çekti. Başkan Çoban, konuşmasında, Türk insanının üstün zekalı ve başarılı bir zekaya sahip olduğunu belirterek üretimin konusunda görüşlerini açıkladı.
Bizim millet olarak ne Amerikalıdan, ne de Rus’undan aşağı kalır yerimiz yok, bizim insanımız onların insanından daha üstün zekalıdır diyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bizim ülke olarak daha çok üretip, daha çok satmalıyız. Bizim insanımız her yönden Amerikalıdan ve Rus’undan daha akıllıdır ve daha meziyetlidir” diye konuştu.
ÇANAKÇI “BAŞARIMIZ TÜRKİYE ORTALAMASI ÜZERİNDEDİR”
KOSGEB İl Müdürü Mustafa Çanakçı, son bir yılda yapılan çalışmaların Türkiye ortalaması üzerinde başarıya sahip olduğunu söyledi. 2010-2016 yıllara arasında 2500 kişi girişimcilik kursunu bitirerek iş açtığını, sadece 2016 yılında ise 150 kişinin ticaret faaliyetine başladığını bu da bir yılda gösterilen başarıyı ortaya koyduğunu belirten Çanakçı, “Kobigel’de de durum farklı değil, bu yıl 6 işletme imzalar atılacak. Bu arada kurul değerlendirme toplantılarını 15 günde bir yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar göstermiştir ki, Afyon KOSGEB İl Müdürlüğü, Türkiye ortalaması üzerinde başarıya imza attı” dedi.
Afyon Elektrikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz de törende yaptığı konuşmada, bütün girişimcilere hayırlı iş ve bol kazanç diledi.
Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, yeni girişimcilere seslendi. Her yeni iş açan bizim üyemiz olacak diyen Başkan Konak, “Yarın sizler bizlerin yerinde olacak, esnafın dert ve sıkıntılarını çözüme kavuşturacaksınız. Hepinize hayırlı olsun diyorum, hayırlı iş diliyorum” diye konuştu.
KOSGEB  ve İş Kur desteğiyle hazırlanan ve Elektrikçiler  ve Ağaç İşleri Oda’larının katkı verdiği girişimcilik belge törenine, SGK İl Müdürü Samet Fidan, Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Ömer Yıldırım ESOB Yönetim Kurulu üyeleri ve çeşitli oda başkanları da katıldı.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi