TEŞEKKÜRLER AFYONKARAHİSAR

      Afyonkarahisar Belediyesi’nin tüm imkanlarıyla destek verdiği demokrasi nöbetleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sona erdi.

27 gündür devam eden Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine yine binlerce kişi katıldı. Nöbetin son gününde demokrasi neferlerine Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ikramlarda bulunuldu.

BEŞTEPE CANLI İZLENDİ

         Demokrasi nöbetinin son gününe 20. Dönem Milletvekillerinden Şevki Yılmaz’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 yıllık yakın dostu olan Kosovalı işadamı Hacı İlyas  Uka’da katılarak birer konuşma yaptılar.  Cumhuriyet Meydanı’ndan Ankara-Beştepe’deki nöbet canlı izlendi.

Geceye Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“DESTAN YAZDINIZ”

      Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 27 gündür kesintisin devam eden demokrasi nöbetlerinde meydanları boş bırakmayarak devletine, hükümetin ve Cumhurbaşkanına sahip çıkan Afyonkarahisarlılar’a teşekkür etti. 15 Temmuz gecesinden bu tarafa Afyonkarahisar’lıların kadını ile çocuğuna, gencisinden yaşlısına kadar destan yazdığını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, “Meydanımız, her gün bir önceki günden çok daha kalabalıktı. Halkımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum.  Bir teşekkür de Belediye personelimize… Gerçekten 27 gündür akşam 19.00-sabah 07.00’ye kadar buradan ayrılmadılar. Her türlü tertip düzeni burada aldılar” dedi.   Demokrasi nöbetine destek veren kurumları, firmaları ve işadamlarını bir kez daha unutmayan Başkan Burhanettin Çoban,  daha önce isimlerini tek tek saydığı firmaların yanı sıra Afyon İnşaat’a da teşekkür etti.  

“CUMHURBAŞKANIMIZA SAHİP ÇIKIN”

      Gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 yıllık yakın dostu olan Kosovalı işadamı Hacı İlyas Uka’da bir konuşma yaptı. 15 Temmuz gecesi Allah’ın Türkiye’yi koruduğuna dikkat çeken İşadamı Hacı İlyas Uka, “Rabbim Allah Türkiye’mizi korumuş. 40 yıllık dostum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı korumuş. Pazar günü Yenikapı’daydım. Kendisiyle kısa bir görüşmemiz oldu.  Erdoğan’ı şehit etmeye çalıştılar ancak Gazi oldu. Kendisini kutladım. Allah seni korudu, ülke kurtuldu dedim.” Konuşmasında Afyonkarahisarlılar’a Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Hacı İlyas Uka; Cumhuriyet Meydanına katılanların büyük ilgisiyle karşılandı.

“TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİNİ ÇEKEMİYORLAR”

         Demokrasi nöbetine katılan Rize Eski Milletvekili Yazar Şevki Yılmaz ise, İslam düşmanları ve darbelere değindi. Türkiye’nin son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ve bundan rahatsız olanların bu yükselişi durdurmaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, “Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini çekemeyenler, ‘sen mi hızlı tren yaparsın, sen mi ordunun silahının yüzde 80’ini Türkiye’de üretirsin, sen mi insansız hava aracı yaparsın, sen mi füze yaparsın, sen mi otobanlar yaparsın, sen mi kişi başına milli gelirin 2 bin dolara düşmüş bir toplumu 12 bin dolara yükseltirsin, sen mi yüzde bin gece faizlerini yüzde altılara kadar düşürerek faiz lobisine savaş açarsın’ deyip, darbe yapmaya kalktılar” dedi.  

SAKIN ONA ‘FETHULLAH’ DEMEYİN, ONUN ADI ‘LANETULLAH’

        12 Eylül 1980 darbesinin sabahında Amerikan basınının ’Bizimkiler başardı. Türkiye’de bizim çocuklar başardı’ mesajını geçtiklerini hatırlatan Yılmaz, “16 Temmuz sabahı aynı Avrupalı haçlı medya, ’Bizimkiler yenildi. Bizim çocuklar yenildi’ diye başlık attı. 16 Temmuz’da tanklarla Türkiye’yi ele geçirselerdi, Türkiye şu an Şam, Bağdat olacaktı” şeklinde konuştu. Darbenin gerçekleşmesi durumunda Fethullah Gülen’in mehdi olarak ilan edileceğine dikkat çeken Yılmaz, “Sakın ona ‘Fethullah’ demeyin, onun adı ‘lanetullah’. Darbenin gerçek olması halinde Fethullah Gülen, mehdi olarak ilan edilecekti. O zaten mahkeme kararı ile mehdi ilan edilmişti. Eğer bu adam bunu başarsaydı; bir ay sonra Ankara’ya mehdi diye gelecek ve böylece ona uymayanlar bir bir katledilecekti" diye konuştu.

“HEPİNİZE SELAM OLSUN”

          Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Aziz Yıldırım ise ; “Bu güzel Afyon akşamında selamların en güzelini arz ediyorum. Hepinize selam olsun. 27 gündür devam eden nöbetimiz Başkomutanımızın emriyle bu akşam noktalanıyor. Ama az önce hep birlikte dinledik nasıl bir nokta, üç nokta yan yana. Bu demektir ki lazım olduğunda hiç kimse arkamda kim var diye bakmadan meydanlara inecek. Bu bir defa daha tescillendi. Sizler 15 Temmuz akşamı demokrasiyi savundunuz,  15 Temmuz akşamı hukukun üstünlüğünü savundunuz, 15 Temmuz akşamı bu vatanı, bu yurdu, bu devleti, bu hükümeti ve milli iradeyi savundunuz. Daha da önemlisi 15 Temmuz akşamı sizler kendi geleceğinizi savundunuz. Bunu böyle bilmenizde fayda var. Sizler bu savunmanın kahramanlarısınız. İşte ordu da budur. Bu kadar gün sonra hâlâ burada kalabalıklar halinde bulunuyorsanız bu sizlerin de vatanınıza, milletinize, geleceğinize, istikbalinize ne kadar düşkün insanlar olduğunuzun bir göstergesidir ve bunun için buradasınız ben buna inanıyorum.” dedi.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

       Demokrasi nöbeti süresince görev alan herkese teşekkür eden Vali Aziz Yıldırım, “Burada ses düzenini ayarlayan, görüntü düzenini ayarlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her gün akşam biraz dağılan belki kirlenen ortalığı her gün sabaha kadar tertemiz yetiştiren belediyede çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada ikramlarda bulunan değerli iş adamlarımıza, firmalarımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de siz değerli arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza, Afyonkarahisar’lılara yapıyorum. Çünkü sizler sahip çıktınız. Burada bir şeyi hatırlatmakta fayda var. Değerli Afyonkarahisar’lılar ordu bizim ordumuz, asker bizim askerimiz, emniyet bizim emniyetimiz, polis bizim polisimiz, jandarma bizim jandarmamız velhasılı kelam hastaneler bizim, doktorlar bizim, hemşireler bizim, hasta bakıcılar bizim, okullar bizim, öğretmenler bizim bunların arasında yanlış yapanlar varsa bunları temizlemek, ayıklamak ve hak edene hak ettiği cezayı vermek de bizim boynumuzun borcudur.

“BAŞKA ORDUMUZ YOK”

        Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Başka ordumuz yok. Böyle düşündüğümüzde ordumuzun değerli mensupları da, emniyetimizin değerli mensupları da burada aramızdalar. İşte askerlerimiz burada ben en büyük teşekkürü de kendilerine sunuyorum. Değerli dostlar bu nöbetler esnasında burada bir şey daha yaptık. Demokrasiyi gerçek anlamda burada teessüs ettirdik. Burada İl Genel Meclisi toplantısı yapıldı. Aynı gece bir de asker çocuklarımızı, yavrularımızı askere gönderdik. Asker dediğimiz gençlerimiz bizim evladımız, polis dediğimiz de bizim evlatlarımızdır. Onun için aralarında yanlış yapanları ayıklayacağız, diğerlerini her zaman başımızın üstünde dolaştıracağız ve bağrımıza basacağız. Başka ordumuz yok. Başka askerimiz yok. Bu da böyle bilinsin. Aynı zamanda sizler burada nöbet tutarken sizlerin güvenliğini sağlamak için gerek resmi kıyafetle, gerekse sivil kıyafetle etrafınızda dolaşan sizlerin güvenliğini sağlayan polislerimiz de nöbette idi. Onlara da buradan teşekkürü bir borç biliyorum. Ve o gece bizim polislerimizde sizler ile birlikte her yerde tertibat aldılar. Ama sizler sayesinde bizim polisimize de bizim burada görev yapan askerlerimize de çok fazla iş düşmedi. Sizler demokrasiyi de korudunuz, milli iradeyi de korudunuz. Sizler tarafınızı belirlediniz. Siz FETÖ’ye paralel devlet yapılanmasına ne kadar karşı olduğunuzu vatanın yanında, hükümetin yanında, devletin tarafında olduğunuzu hemen her gün buraya gelmekle gösterdiniz, hepinize teşekkür ediyorum.”dedi. Demokrasi nöbeti,  Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuarı ile konser verdi.

Editör: Haber Merkezi