Terör veya sabotaj delili bulunmadı

Askeri Savcılık, Afyonkarahisar'daki mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin soruşturmada, herhangi bir terör veya sabotaj delili bulunmadığını bildirdi.

Eskişehir Birinci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını, gelinen aşama itibarıyla olayın terör ve sabotaja bağlı gerçekleştiğine ilişkin herhangi bir delil ve emare elde edilemediğini bildirdi.

Birinci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, 5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında Afyonkarahisar'da konuşlu 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı 41. Mühimmat Bölük Komutanlığına ait 32 numaralı mühimmat deposunda meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili olarak, birliğin adli yönden bağlı olduğu Eskişehir Birinci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından olayı müteakiben sabah saat 04.00'te adli soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, ''Görevli 4 askeri savcı tarafından yürütülmekte olan soruşturmanın halen gelinen aşaması itibarıyla, olayın terör ve sabotaja bağlı gerçekleştiğine ilişkin herhangi bir delil ve emare elde edilememiştir'' denildi.
Editör: Haber Merkezi