Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliği Toplandı

Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği Toplantısı Valimiz Yıldırım'ın Başkanlığında Yapıldı.

Termalin başkenti olan ilimizde Termal imkânlarımızın daha etkin kullanılabilmesi için Ömer-Gecek-Gazlıgöl Turizm Merkezleri Birlik Meclisi toplantısı Valimiz Aziz Yıldırım'ın başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Birlik Meclisi olağan toplantısına Valimiz Aziz Yıldırım'ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve birlik meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Yıldırım, toplantının hayırlara vesile olması temennisiyle sözlerine başladı. Termal imkânları ve hizmet kalitesi nedeniyle Anadolu'nun incisi olan Afyonkarahisar'da bu imkânların daha verimli, daha etkin ve daha kullanılabilir olması için burada toplanmış bulunmaktayız diyerek sözlerine devam eden Valimiz Aziz Yıldırım; “Bizim Afyonkarahisar’ımız bir termal cennetidir. Güzel gelişmelerin olduğu ve imkânlarının giderek arttığı için termalin başkenti konumundayız. Tabii ki de bu işletme sistemini geliştirmemiz gerekmektedir. Onun için birliklerimiz bulunmaz bir nimettir. Birliklerin kurulmasında ve en iyi şekilde sürdürülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, çünkü güzel işler yapılmış. Bize düşende bugünden itibaren bayrağı daha da ileriye taşımaktır. İnşallah hep birlikte ve el birliğiyle bunu başaracağız. “dedi.

Türkiye’de termal su meselesinin artık eski usul kaplıca suyu formatından çıkarılması gerektiğinin altını çizen Valimiz Aziz Yıldırım; “Eskiden su yer altından çıkar ve sınırlı alanlarda kullanılırdı. Termal suyun daha çok alanda kullanılmasını gün geçtikçe daha da iyi anlıyoruz. Termal su bir enerji kaynağıdır. Bu imkânın her şeyinden faydalanmak lazım. İlimizde kurulan AFJET marifetiyle çok önemli ve verimli işler yapılmıştır. Şu anda 2 MW elektrik elde etmeye başladık. Allah nasip ederse bu rakam 8’leri 10’ları bulacak. Böyle olunca daha çok yatırım yapabilme imkânını buluyoruz. Dünyada enerji olmazsa olmaz durumunda ve dışarıdan alma durumu söz konusudur. İşte bizler enerji kaynaklarımızı daha verimli kullanırsak, Türkiye’deki enerji ihtiyacını bir kısmını daha yerli imkânlardan sağlamış olacağız. Bu da ülke için önemli bir kazanç olacaktır.” dedi.

Termal sularımızın daha rantabl, daha verimli ve daha dikkatli kullanılması gerektiğine dikkat çeken Valimiz Yıldırım; “Suyu yerden çıkar, suyu tependen aşağı kullan aksın gitsin mantığını bitiriyoruz. Bu yolda da AFJET ciddi bir mesafe kaydetti. Halen güzel işler yapmaya devam ediyor. Aynı durumu Sandıklı’da bulunan SANJET marifetiyle görmekteyiz ve daha da iyilerini yapacağımıza inanıyoruz. Yine aynı durumun Ömer-Gecek ve Gazlıgöl bölgelerinde de yaşanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizler Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliğini çok iyi işler hale getirebilirsek burada da çok güzel sonuçlar alacağımıza eminim.” dedi.

Toplantı Valimiz Yıldırım'ın konuşmasının akabinde gündemde bulunan Encümen üyeleri seçimlerinin yapılması, Plan bütçe komisyonu üyeleri seçiminin yapılması, 2016 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi, 2016 mali yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ve Protokol yapma yetkisi verilmesi konularının görüşülmesi ile toplantıda hazır bulunanların dilek ve temennilerini iletmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi