TEMAYÜL SONUÇLARI HABERİ ASILSIZ!
AK Partisi Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Emin Özbayat, yazılı ve görsel basında açıklanan temayül sonuçlarını gerçekle ilişkisi olmayan yanlış bilgilere dayanan haberler olduğunu bildirdi.
Özbayat, yaptığı açıklamada “Genel Merkez tarafından gerçekleştirilen temayül yoklaması gizli oy, gizli tasnif biçiminde yapılmış olup, söz konusu temayülün hiçbir şekilde açıklanması durumu söz konusu bile değildir” dedi.
Özbayat açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Yazılı ve görsel basında dün açıklanan, AK Parti Afyonkarahisar Temayül Yoklaması sonuçlarını açıklandığını iddia edenler, bir takım aday adaylarımızın isimleri ve temayülde yer aldıkları sözde sıralar verilmiştir. Bunun yanında bazı belediye başkan aday adaylarının aldığı temayül oy oranları verilmiştir. AK Parti temayül sonuçlarının Genel Merkez dışında hiçbir şekilde bilinmesi mümkün değildir. Söz konusu haberi ortaya atanlar AK Parti Genel Merkezi’ne yakın kaynaklardan elde ettiğini       iddia edenler açıkladıkları temayül sonuçları tamamen asılsızdır.
Bu konuda AK Parti Genel Merkezi’nin hassasiyeti tüm kamuoyunca bilinmekte iken bazı gazetecilere bu konuda doğrudan ve kayıt dışı bilgi verilmesi söz konusu bile değildir. AK Parti bir demokrasi şöleni biçiminde gerçekleştirdiği temayül yoklaması ve kamuoyu anketleri ile gerek teşkilatlarının ve gerekse halkın istediği ortak aday konusunda Türkiye’de tüm siyasi çevrelere örnek bir çalışma sergilemektedir.
Bu noktada bu gelişmelerden dolayı yanlış bilgilendirme yapan kişilere Afyonkarahisar      kamuoyunun itibar etmemesini önemle hatırlatır, selam ve saygılarımı sunarım.”dedi.
Editör: Haber Merkezi