TEMA Kuşlar İçin Yemlik ve Yem Dağıttı

Kuşlar kar tabakasının altında kalan yiyeceklere ulaşamadıkları için aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bu sorunun çözümü için farkındalık oluşturmak ve bu soruna dikkat çekmek adına TEMA Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilciliği olarak geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz faaliyetlerden biri olan kuşlar için yemlik ve yem dağıtılması faaliyetini bu sene de gerçekleştirdik.

Dünyada değişen iklim ve doğal yaşam koşulları, insanlar dışında var olan tüm canlıların da barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılama noktasında olumsuz yönde etkilenmiştir. Bu bağlamda TEMA Vakfı olarak sürdürülebilir bir gelecek için doğanın teması canlıların, iklime bağlı olarak yaşamlarını idame ettirebilmeleri için gerekli besin maddeleri tedarik edememeleri üzerine, yerleşik halkın az olduğu Organize Sanayi Bölgesi’ne gönüllü ekibimizle beraber hazırladığımız 100 adet yemlik dağıtımını gerçekleştirdik. Bu süreçte çalışmalarımıza verdikleri destekten dolayı, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sayın Ali Ulvi Akosmanoğlu’na, Afyonkarahisar OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Anadolu Teknik Koleji müdürü İbrahim Çakal’a, Özel Aral Teknik Koleji Müdürü Mehmet Yılmaz’a, Afyonkarahisar OSB’de faaliyet gösteren sanayici ve iş adamlarımız ile Afyonkarahisar TEMA Vakfı gönüllülerine teşekkür ederiz.

11 Eylül 1992 tarihinde kurulan TEMA Vakfı, erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak üzere çalışan gönüllü bir sivil toplum kuruluşudur. TEMA Vakfı, gönüllüleriyle birlikte başta topraklarımız olmak üzere doğal varlıkların korunması amacıyla savunuculuk, eğitim, farkındalık, ağaçlandırma, gönüllü kazanımı, yerel kapasiteyi güçlendirme, yerel iletişim ve işbirliği gibi konularda çalışmalar yürüterek ilgili ve bilgili bir kamuoyu yaratmaya çalışmaktadır. TEMA Vakfı, illerde İl Temsilcileriyle, ilçelerde İlçe Sorumlularıyla, üniversitelerde ise Genç TEMA Topluluklarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 26. yılında 81 ilde 321 ilçede yürütülen faaliyetlerde aktif görev alan gönüllüleri, 152 üniversitedeki Genç TEMA toplulukları ve Vakfın çalışmalarını tüm Türkiye’de destekleyen 700 bini aşkın gönüllü destekçisi ile faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.

Önder ÇELİK

TEMA Vakfı

Afyonkarahisar İl Temsilcisi

Editör: Haber Merkezi