TELEK, ‘BAŞKANIMIZA YAPILANLAR HAKSIZLIKTIR’
 
AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Ali Telek,Sandıklı eski Belediye Başkanı İsmail Elibol’un AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Çöl ile ilgili yaptığı açıklamaların doğruyu yansıtmadığını söyledi. Telek,“Mustafa Çöl’ün ne kadar istikrarlı ve kararlı bir şekilde çalıştığı, iş adamlarının önünü kapatmak yerine onlara ne kadar destek olduğu her kesim tarafından bilinmektedir” dedi.
 
AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Ali Telek, yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu; “Sandıklı eski Belediye Başkanlarından İsmail Elibol’un partimizin Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e yönelik yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Başkan Çöl’ün kendi düşüncesinden başka bir düşünceye önem vermediğini söyleyen Elibol, yatırım yapmak istediği ve önünün kesildiğini ifade ediyor. Partimiz, iktidara geldiği 3 Kasım 2002 tarihinden bu güne kadar geçen süre zarfında yatırım yapmak isteyen herkese yardımcı olmuş, yatırımcıların önünü açmıştır. Sandıklı’da iş adamlarının önünün kesildiğini söyleyen Elibol yapılan yatırım ve hizmetleri nedense görmezden gelmeyi tercih etmiştir.
 
Onun belediye başkanlığı yaptığı dönemde Sandıklı ilçesinin ne halde olduğunu Sandıklı halkı gibi bizlerde iyi bilmekteyiz.
 
Partimizden seçilerek göreve gelen Mustafa Çöl’ün ne kadar istikrarlı ve kararlı bir şekilde çalıştığı, iş adamlarının önünü kapatmak yerine onlara ne kadar destek olduğu her kesim tarafından bilinmektedir.
 
Sayın Elibol’un yaptığı davranış ve akabindeki açıklama da, kendisinin siyasetle şahsi işlerini birbirinden ayıramadığı görülmektedir. İnşaatlarında, mevzuat ve yönetmeliklere aykırı olarak yaptığı imalatların üzerini, meseleye siyasi bir hava vererek örtmeye çalışmaktadır.
 
Kaldı ki, daha önce resmi müracaatını yaptığı bir inşaatına yapı kullanım ruhsatı, Belediye Başkanımız zamanında verilmiştir.
 
Eski bir Belediye Başkanı olarak Elibol'un imar mevzuatını, buna aykırı imalat yapamayacağını, ruhsat alamayacağını çok iyi bilmesi gerekir. Belediye Başkanı'nın görev ve yetkilerini hukuk tanımlar, hiçbir Belediye Başkanı'da bunun dışına çıkamaz. Mevzuatta eski belediye başkanlarına farklı uygulanmaz. Hukuka uygun her talep, tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi kendisi içinde derhal yerine getirilir.
 
Parti olarak 12 yıllık iktidar dönemimiz boyunca hiçbir parti farkı gözetmeden belde, ilçe ve il ayrımı yapmadan, halkımıza hizmet götürmek için çalışıyoruz. 2009-2014 tarihleri arasında belediye başkanlığı görevinde bulunan İsmail Elibol, o dönem hükümetimizin Sandıklı’ya yaptığı yatırımları unutmamalıdır. Bu konuda kendisinin ettiği teşekkürler de gazete arşivlerindedir.
 
Sandıklı ilçemiz için büyük önem arz eden göletler, taşkın korumalar, hastaneler, okullar gibi birçok alanda yapılan yatırımlar bulunmaktadır. Halka hizmet etmek için yola çıkan partimizde mevcut belediye başkanlarımızın koltuk sevdası yoktur ve olamaz. Belediye Başkanımız Mustafa Çöl ilçe halkının menfaatleri için çalışmakta ve hiçbir kimseye karşı ayrımcılık yapmamaktadır.
 
Hiçbir zaman kişilerle hesabı olmayan partimizin çalışkan ve yatırımcı iş adamlarına hangi kesimden veya partiden olursa olsun yardımcı olmak şiarımızdır. Asılsız ve yalan iftiralarla dolu bir açıklama yapan Elibol’u önce Allah’a sonra Sandıklı halkına havale ediyoruz.”
 
Editör: Haber Merkezi