TEKNOFEST’te Afyonkarahisar’ı temsil ettiler

Lise düzeyinde katılım gösteren Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, devlet protokolünün ilgi odağı oldu

20-21-22-23 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Yeni Havaalanında, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde ilimiz adına yarışan Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi standı ve İHA projeleri büyük ilgi gördü.

TEKNOFEST’e lise düzeyinde katılım göstermesi nedeniyle protokolün ilgi odağı olan Afyonkarahisar Bilim ve Sanat Merkezi, Afyonkarahisar’ın eğitim alanında da etkili ve olumlu bir tanıtım gerçekleştirdi.

Büyük oranda üniversitelerin yarışmacı olarak katıldığı Milli Teknoloji Hamlesi TEKNOFEST’e iki takımla lise öğrencileri düzeyinde katılım gösteren Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi, hazırladığı dört projesiyle ziyaretçilerin ve özellikle protokol üyelerinin ilgi odağı oldu.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BilimSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi standını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettiler ve projeleri incelediler.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi takımlarınca geliştirilen İHA’leri yakından inceledi ve öğrencilerden teknik detaylarla ilgili açıklama istedi. Teknik detaylarla ilgili öğrencilerin yaptığı açıklamaları ilgiyle takip eden Oktay, “Sizleri, öğretmenlerinizi, sizleri ve öğretmenlerinizi teşvik eden yöneticilerinizi, idarecilerinizi tebrik ediyorum. Sizlerin bu alanda daha da ileriye dönük çalışmalar, projeler yapacağınıza inanıyorum. Burada hep üniversiteler ve büyük kurumlar var. Bunların yanında lise düzeyinde bir katılım olması çok önemli.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğrencilerle yakında ilgilendi ve "Tebrik ediyorum, bu yaşta buraya yarışmacı olarak katılmanıza çok sevindim. Daha çok küçüksünüz, önünüzde uzun bir yol var, bu yaşta bu projelerle burada olmanız geleceğimizin emin ellerde olduğunu gösteriyor. Sizler güveniyoruz, başarılarınızın devamını dilerim" dedi.

Bakan Soylu, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin TEKNOFEST yarışma takımı tarafından projelendirilen İHA’ları yakından inceledi ve geliştirilmesi tavsiyesinde bulundu. Soylu, takım lideri ve danışman öğretmenleri de ayrı ayrı kutladı.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise İHA’ları yakından inceledi "daha da geliştirilmesi lazım. Ama bu iyi ve başarılı bir başlangıç, Arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Özellikle taşra illerden böyle projeler çıkması, böyle çalışmalar yapılması çok güzel." dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, Afyonkarahisar’dan TEKNOFESTe yarışmacı olarak katılan Afyonkarahisar Bilim ve Sanat Merkezinin standını ziyaret etti. Bakan Varank, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin dört takımla birden festivale katıldığını öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi ve takımları, öğrencileri ve takım liderlerini tebrik etti.

Bakan Varank, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi yarışma takımları tarafından geliştirilen TEKNOFEST’e2 danışman öğretmen ve 13 öğrenciden oluşan takımın hazırladığı "İnsansız hava destekli insansız kara aracı" hakkında bilgi aldı ve projenin geliştirilmesi için takım liderine öneride bulundu.

Editör: Haber Merkezi