Tekdemir, “Kızıl Elmanın ana hedefi: Türklük felsefesini yaymaktır”

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, gündeme ilişkin basın açıklamasında;

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan ULUÇAY’ın dün basına yaptığı açıklamada "Ülkemizi 2023 hedeflerine taşımak için yeni üyelerimiz ile birlikte çıktığımız yolda hedefimiz KIZIL ELMADIR." açıklamasını şaşkınlıkla ve gülümseyerek okuduk
 

Bu kapsamda sayın Ak Parti il başkanından aşağıda sorduğumuz sorulara cevap alabilmeyi umut ediyoruz.


Sayın il Başkanı, Kızıl Elma'nın ana hedefi: Dünyada TÜRKLÜK felsefesini yaymaktır. Hedefi kızıl elma olan bir il başkanı olarak siz:


1- Sayın Cumhurbaşkanı ve partinizin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin’in Midyat ilçesinde 17 Şubat' 2013 de yaptığı konuşmada, “ Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın. Kimse bizim karşımıza TÜRKLÜKLE de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.” sözleri için ne düşünüyorsunuz? Sayın cumhurbaşkanının bu hedefinizden haberi var mı?

Sayın Cumhurbaşkanının “Geçmişimizde doğuda Kürdistan eyaletinin, Doğu Karadeniz’de Lazistan eyaletinin olduğu gerçeğini görmezden gelemeyiz.” ifadelerini Kızıl Elmayla açıklayabilir misiniz?

2- Türklük hedefinize giderken okunmasını yasakladığınız Andımızı hemen yarın tekrar serbest bırakacak mısınız? Bizimle yarın 3 yıldır bayrağı olmayan Şemsettin Karahisari Ortaokuluna gidip “ Türküm Doğruyum Çalışkanım” diyebilecek misiniz?

3- Türkçülük (Kızıl Elma) hedefiniz doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti kelimesini kaldırdığınız tabelaları bankalara, valiliklere camilere yarın asabilecek misiniz?

4- En büyük Turancı ve Kızıl Elma felsefesini güden Atatürk’ün adını törenlerde, camilerde anabilecek misiniz?

5- Türklük hedefi olan bir il başkanı olarak merkezdeki ikinci il şubenizin dışına bir Türk bayrağı asmayı düşünüyor musunuz? ( Bu arada rahat olun maalesef İyi Parti Koordinasyon Binasında, Gelecek ve Saadet Parti binalarında daTürk bayrağı yok.)

6- Her seçim öncesi milliyetçi, çözüm süreçlerinde Kürtçü, normal zamanlarda ümmetçi olma ruh değişikleri sizleri yormuyor mu?

7- Türklük hedefinde Kızıl Elma hayalinizde; Türkiye içine sokulmuş 13 milyon sığınmacı Suriyeli, Pakistan, Afgan ve Afrikalıyı nereye koyuyorsunuz? Bunların tamamını Zafer Partisi gibi 365 günde gönderme planınız var mı?

8- Afyon içindeki on binlerce Afgan ve Suriyeli işgali yüzünden başta Mecidiye Mahallesi olmak üzere 20 mahallemiz ikamete kapatılırken, okullardaki öğrenci sayıları Türk öğrencileri geçerken ne düşünüyorsunuz?

9- Kızıl Elma hedefiniz içinde şuan markete gidip fiyatına bakmadan 3 kilo kızıl elma alamayan vatandaşlarımız için ne planlıyorsunuz?

10- 10 lira daha ucuz diye Tarım Kredi Kooperatifi’nin ününden Ordu Bulvarına taşan kuyrukları hiç gördünüz mü ve sıraya geçtiniz mi?

11- Yerli tarım ve hayvancılık bitirilirken Ukrayna'dan gelen 3 yağ gemisi için 3 gün müjde haberi yapan haber kanallarının adını KIZIL ELMA TV olarak değiştirecek misiniz?

12- İmaret Camii önündeki askıda ekmek kuyruğunu hiç gördünüz mü?

13 - 2023 hedeflerinizde 18.5 TL olan bir doları 28.5 TL yapmak var mı?

14 20 Türk adasının Yunanistan tarafından işgal edilmiş olması için ne düşünüyorsunuz? Sayın cumhurbaşkanı” Bizi bağlamaz” derken bu vahim konu Türk milliyetçisi iddiasındaki biri olarak Sizi bağlar mı?

15- Yunanistan sınırımızdaki Dedeağaç’ta bekleyen 20.000 Amerikan askeri, yüzlerce Amerikan tankı ve silahlandırılan Yunan adaları Kızıl Elma planınızı kapsıyor mu?

16- Türk ordusuna ait Afyondaki kışlaları millet bahçesi yapmayı Türk milliyetçiliği açısından değerlendirebilir misiniz?

17- Kızıl Elma öncesi Afyonda 250 bin kişinin sıkıştığı küçük çarşı yerine rant için yapılmış uydu kente bir şehir planlamacısı getirip bir banka şubesi açılabilecek caddeler yapmayı düşünüyor musunuz?

18- Dünyada Brent petrol 85 dolarken mazotun hala 24 lira olması bizi Kızıl Elma yolculuğumuzda yakıtsız bırakabilir mi?

19- Sizce de en büyük Türk Atatürk müdür?

20- Ziya GÖKALP'in yazdığı Kızıl Elma kitabını okuduğunuzdan eminim; ancak kitapta yazanlar ile yaptıklarınız örtüşmediği için okuduğunuzu anladığınızdan emin misiniz?

Son sorumuz: İnsanın kendisinin bile inanmadığı hayallerle siyaseten oy uğruna milliyetçilikle, dinle, sabır/şükür cümleleriyle halkını kandırması sizce günah mıdır?

Newton başına düşen elmayı ,elma olmak haysiyetiyle mütalaa etseydi belki çürümüş diye atabilirdi. Fakat O böyle yapmadı. Şu elmadan nasıl istifade edebilirim? dedi. Sizler parti olarak kızıl elmadan farlı şekillerde istifade etmeyi alışkanlık haline getirmişsiniz.

Editör: Haber Merkezi