Tekdemir, “Engelliler hak ettiği ilgiyi ve yardımı maalesef görmüyor.”

Zafer Partisi Afyon İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada:

“Bu haftaki basın toplantımıza maalesef çok ürkecek ve endişe edecek haberlerle başlıyoruz.

İsmail Ağa Tarikatı önde gelenlerinden Hiranur vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını gelinlik giydirerek 29 yaşındaki müridiyle evlendirdiği, kız 14 yaşındayken başlatılan soruşturmada kemik yaşı testine 21 yaşındaki başka bir kadın sokulduğu ve olayın örtbas edildiği anlaşıldı. Bizler daha yakın zamanda bir tarikatın, hain Fetö’nün darbe girişimi ile sarsılıp bundan ders almamız gerekirken tam tersi kamuya sürü ile tarikatçının sokulduğunu, tarikat ve cemaatlerin hiçbir kontrol alınmadan faaliyetlerini devam ettirdiğini görüyoruz. Türkiye’nin adının dış basında 2022 yılında böyle anılması utanç verici. Devleti bu utancın ve kontrolsüz cemaat yapılaşmalarının önünü kesmeye davet ediyoruz. Yoksa en sevdiğiniz kelime olan KANDIRILDIK kelimesini daha çok söyleyeceksiniz.

Öte yandan diğer üç vahim olayda; Denizli’de kocası tarafından sokakta bıçakla kafası kesilerek öldürülen genç Elif Irmak Çay ilçesinde, Ambaryolun’da rahatsız edilen genç kızları korumak isterken bıçakla öldürülen 36 yaşındaki Engin Taş Erkmen’de toprağa verilirken Bolvadin ilçesinde Kaymaz mahalle muhtarı Mustafa Raşit Ayar bıçaklanarak yaralandı.

Toplumsal cinnet geçirmeye başladığımız bugünlerde sayın Afyon il emniyet müdürümüzden bu bıçak taşıma ile ilgili bir tedbir önerisi bekliyoruz. Herkesin bıçak taşıdığı bir ortamda bir gün bizim de başımıza sokakta bunun gelmeyeceğini kim garanti edilebilir?

Toprağa gömülmek deyince şu hususu gündeme getirmek istiyoruz: 36 senesini silahlı kuvvetlere adamış bir albay olarak 2 hafta önce şehit olan Hakan Köroğlu evladımızın şahadet töreni için parti rozetimi bırakarak Başmakçı’ya gittim. Ancak baktık ki milyon liralık onlarca lüks araçla Başmakçı’ya gelen siyasiler tören için en ön sırada saf tutma yarışına, birçok açıdan poz verme yarışına girerken şehidin kardeşi yan taraflara atılıverdi. Kabir töreni sonrası gene aynı siyasiler şehit ailesiyle resim çektirip aynı milyonluk lüks araçlarına binip giderken biz halkla beraber o soğukta yürüyerek meydana geri döndük.

Bu memleketin asıl evlatları sıvasız kerpiç evlerde hayata bir sıfır yenik başlayarak yetişip, vatan uğrunda can veren şehitlerimizin cenazesinde milyon liralık araçları ile şehidimizin acısını paylaştıklarını zannediyorlar. 13 milyon Suriyeli’yi, sığınmacıyı yurt içine sokarken sakınca görmeyen siyasiler, lütfen Irakta/ Suriye’de şehit olan Türk evlatlarımız üzerinden makam siyaseti yapmaktan uzak durun. Türk evlatları sizin seçim ve gazete haber araçlarınız asla olamaz!

01 Ocak 2022 tarihinde belediyenin işlettiği otopark ücretlerine %60 zam gelerek 350 tl olacak. Sosyal belediyecilik anlayışıyla ücretsiz olması geren bu otoparklarda 8 m2 lik bir araç alanı için talep edilen fiyat kiralık bir daire metrekaresinden kat kat fazla. Öte yandan gene aynı malum firmaya verilen Saraçlar otopark inşaatı devam ederken seçim zamanı otopark yapılma sözü ile yıkılan Bağkur binası yeri 3 yıldır sadece çakıl taşı ile durmakta. Şehir merkezinde muazzam trafik sorunu varken Sayın belediye burayı 5 yıl bekletip 2024 belediye seçimleri öncesi mi yapacak?

Halkı kandırıp oy almak uğruna bu tarz seçim umutları vaat edilirken sayın ZEYBEK 2021 yılında Şuhut Kayabelen Köyünde petrol bulunduğunu ama bunun Lozan anlaşması yüzünden çıkartılamadığını söylemişti. Şu anda sokağa çıkıp sorsak Ak parti seçmeninin yarısı Lozan’ın gizli maddeleri var ve 2023 de Türkiye’de milyonlarca m3 maden çıkarılacak yalanına inanmış durumda. Halkı uyutmak adına bu tarz söylediği gerçek dışı bilgi için sayın ZEYBEK’i 01 Ocak 2023 e 22 gün kalmışken özür dilemeye davet ediyoruz. Halk ekonomik sıkıntı içinde bunalırken, umut tacirliği yapılırken, sizler parti il başkanları ile ağza alınmayacak tartışmalar yaşarken vatandaşı kandırmayı bırakın lütfen.

Engelliler haftası nedeniyle bu hafta içinde gezdiğimiz derneklerde gördük ki; engelliler hak ettiği ilgiyi ve yardımı maalesef görmüyor. Engelli yardımı için ayrımcılık yapılıyor ve gerekli istihdam sağlanmıyor. Afyonlu iş adamlarımızın bağışları yeterli değil.

Belediye yetkilileri Engelli vatandaşlarımız için şu kaldırımları Allah rızası için tekrar düzenleyin. Altı üstü iki bordürü eksik koyup minik rampa yapmak çok mu zor? Ayrıca yurtdışından gelen engelli akülü arabaları neden 2’nci el getiriliyor? Benim Türk engelli vatandaşım Avrupalının hurdasına mı layık görülüyor? Siz dağıttıktan sonra aküsü için, yedek parçası için kimden yardım alacaklar?

İnsanların umudu ile oynamak kötü bir şey. Bu kapsamda Sayın İscehisar Belediye Başkanı Ahmet ŞAHİN siz de söz verdiğiniz ama yerine getirmediğiniz 50 adet montu Afyonkarahisar Gönül Dostları yardımlaşma ve dayanışma derneğine teslim edin lütfen.

Eber Gölü’nde bir ayda 7. kez yangın çıkarken, nerdeyse bütün kamışlar yandıktan sonra mı önlem alınacak merak ediyoruz.

Zafer partisinin sığınmacılardan başka söylemi yok mu iddiasına karşılık zafer partisi ekonomi çalıştayı 27 nci il sunumu Afyonumuz’da yapıldı. Ancak çok değerli 3 saat içinde ülkenin ekonomik çöküşüne çare olacak projelerimizi iktidar korkusundan hiçbir iş adamının gelmemesi manidardı.

Ak partiye destek veren iş adamı, bazı basın ve esnaflar bilsin ki bir sene sonra oluşacak ekonomik kaosdan siz de etkileneceksiniz. 10 yıl içinde yabancı sığınmacılara 144.8 milyar dolar veren iktidar bu sene tarım ve hayvancıya sadece 1.5 milyar dolar destek verirken gelecek gıda pahalılığını, yakındaki ekonomik çöküşü siz de yaşayacaksınız. Türkiyem gizli yabancı istilası altındayken 2 milyon sığınmacı kaçak çalışıp 5 milyon Türk vatandaşı işsiz kalırken değerli iş adamlarımızı bir kez daha yabancı sığınmacı çalıştırmaması konusunda düşünmeye davet ediyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi