“Tek millet iki devlet”

"30 Yıllık hasretin ardından Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan işgalinden kurtarılması, 30 yılın ardından yeniden Şuşa'da, Karabağ'da ve bölgede Türk Bayrağını'nın dalgalandığını görmek, ezan sesinin yankılandığını yeniden duymak Azerbaycan kadar Türkiye'yi büyük bir sevince sebep oldu. Tek millet iki devlet olduğumuzu her fırsatta vurguladığımız Can Gardaşlarımız Azerbaycan halkının sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüzdür.

Dağlık Karabağ Savaşı ve ekonomik krizlerle mücadele ederek ülkesine istikrar ve ekonomik kalkınmanın kapılarını açan Azerbaycan'ın Mimarı Merhum Lider Haydar Aliyev'in de hayali olan Karabağ'ın kurtuluşu 30 yıl sonra Türk Milleti'nin bir oluşu ve bir duruşuyla sağlandı. Azerbaycan'a gelen her saldırıda ve zaferde koşulsuz Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyaretinde belirttiği gibi ermenilerin bazıları herşeyi yıktıkları gibi tarihi ve kültürel varlıkları ve tabii zenginlikleri de yağmaladılar. Bütün bu tahribatın hesabının sorulması gerekiyor. Ermenistan'ın 30 Yıldır Dağlık Karabağ'da, Şuşa'da yaptıkları katliamlara dünya kör, sağır, dilsiz kalmış Türk Milleti tarih boyunca her zaman olduğu gibi yapılanların hesabını sormuş ve sormaya devam edecektir.

Başarıyla gerçekleşen Tek Vatan Harekatı ve Karabağ Zaferi, kardeş ülkemiz Azerbaycan'la saflarımızı daha da sıklaştırmış, kardeşliğimizi pekiştirmiştir. Bayraklarımızın semalarda ilelebet dalgalanmasını, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum. Kazanılan bu kutlu zafer vesilesiyle Azerbaycan'ın zaferini kutluyor, Can Azerbaycan'ın tüm kahraman şehit ve gazilerini, ömrünü ülkesine ve Türk Milleti'ne adayan Haydar Aliyev'i rahmetle anıyorum."

Editör: Haber Merkezi