Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.27 Ağustos tarihinin bağımsızlığını dünyada emsalsiz bir Kurtuluş Savaşı ile kazanmış Afyonkarahisarlılar için bayram günü olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kurtuluşun 98. yılının ve Zafer Haftası'nın kutlu olmasını diledi.

Afyonkarahisar halkının 27 Ağustos 1922 günü saat 17:00'de bugün Deper Çeşmesi'nin bulunduğu Hıdırlık'taki noktadan şehir merkezine giren kahraman Türk askerlerini büyük bir özlemle karşıladığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, düşman ordusunu ilk anda hezimete uğratan Mehmetçiklerimizin, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir mücadele sonucu 5 gündüz, 5 gece süren bir savaşla zafere ulaştığını söyledi. Kocatepe, Belentepe, Tınaztepe, Sivritepe, Kurtkaya, Erkmentepe'nin adeta şehit kanlarıyla sulandığını ve en çetin savaşların geçtiği mekânlar olarak bugün anıtlaştığını dile getiren Zeybek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Şairin 'Türk Milleti'nin yeniden doğduğu yer' dediği Afyonkarahisar, Büyük Zafer'le birlikte işgal altındaki tüm topraklarımızın kurtuluşunun ilk işareti olmuştur. Afyonkarahisarlılar Kocatepe ile ve O'nun sembolize ettiği her şeyle gurur duymakta ve bu haklı gururu her zaman taşımaktadırlar. Yüce Türk Milleti ve biz Afyonkarahisarlılar, Türkiye Cumhuriyetimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşlarıyla ebediyete göç eden şehitlerimiz ve gazilerimize büyük bir minnet ve şükran borçluyuz” dedi.

Bizi millet olarak birbirimize bağlayan değerlerimize kutsallarımıza sahip çıktığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk olmayacağını ifade eden Başkan Zeybek, “Milli mücadelede omuz omuza savaşan askerlerimizin her biri farklı bir coğrafyadan gelmişti, belki dilleri farklıydı, diyarları farklıydı ama hepsinin göğsünde iman vardı, hepsi Mehmetti, Mehmetçikti. Şehrimizi gezerken yolunuz çeşitli şehitliklerimize uğrarsa mezar taşları gerçeği haykıracaktır.

Türk Milletimizin bağrından çıkan Peygamber Ocağı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına bu mutlu günde tüm Afyonkarahisarlılar adına Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak şükranlarını sunmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getiren Başkan Zeybek, “Kurtuluşumuzun ve Büyük Zafer'in 98. yıldönümünde şehitlerimize ve gazilerimize seslendi; "Sizler, Türkiye Cumhuriyeti'ni 'kalırsak gazi, ölürsek şehit' diyerek kurdunuz. Bizler sizlerin torunları olarak kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti'ni dünya var oldukça yaşatmak için omuz omuza olacağız. Ve Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği en büyük hedefe, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için hep birlikte çalışacağız." dedi.

98. Kurtuluş yıldönümünde Afyonkarahisar'ı, sahip olduğu maddi ve manevi değerlerle birlikte yükseltmek için çalışacaklarının altını çizen Başkan Zeybek konuşmasını şöyle sürdürdü "Afyonkarahisar'ı daha modern ve ekonomisi daha güçlü hale getirecek tüm hizmetleri sizlere sunmak boynumuzun borcudur. Bu mutlu günde Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun ve Büyük Zafer'in 98. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göç eden tüm gazilerimizi tekrar rahmetle anar, hepinize saygılar sunarım."

Gelin vatanımız, devletimiz ve varlığımıza kast eden bütün bu unsurlara, Başkumandanlık meydan muharebesiyle şereflenen bu mübarek topraklardan, Afyon Ovasından, bütün gücümüzle ve samimi olarak şöyle seslenelim:Türküyle-Kürdüyle, Lazıyla-Çerkez'iyle, Alevisi-Sünni'siyle velhasılı hepimiz biriz, bütünüz, ayrılmayacağız, parçalanmayacağız, bu vatanı karıştırmaya yeltenen elleri hep birlikte kıracağız.

Ey bu vatanı bizlere emanet eden Kurtuluş savaşımızın ve Kocatepe'mizin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Afyonkarahisar ovasında Başkomutanlık meydan muharebesinde şehit olan Aziz Şehitlerimiz,Bizlere emanet ettiğiniz bu vatanın savunmasında Bayrağı sizden devraldığımızın şuur ve idraki içindeyiz. Ülkemizi daha da ileriye götürmek ve sizlere layık olabilmek için elimizden gelen azim ve gayreti göstereceğimizden şüpheniz olmasın. Ruhunuz şad olsun, mekânınız cennet olsun. Bu vatan için canlarını feda eden Şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum,Kurtuluş günümüz ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi