TEİAŞ Bölge Müdürlüğünden ziyaret

Trafo merkezi yenilenirse Afyonkarahisar’a kesintisiz ve kaliteli enerji verilecek

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Isparta TEİAŞ Bölge Müdürlüğü’nü makamında kabul etti. Ziyarete Isparta TEİAŞ Bölge Müdürü Mehmet Aydın, Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan Ayyıldız ve Afyonkarahisar İşletme Başmühendisi Nurullah Özen ile Belediye Meclis Üyesi, Bayındırlık İmar Komisyonu Başkanı Betül Tarkan katıldı.

Ziyarette Isparta TEİAŞ Bölge Müdürü Mehmet Aydın Afyonkarahisar’daki trafo merkezinin yenilenmesi konusundaki çalışmalar hakkında Başkan Çoban’a bilgi verdi. Bölgede imar plan tadilatı yapılması halinde kurula girecek projenin onayından sonra yapılacak yenileme çalışmalarıyla birlikte Afyonkarahisar’a kesintisiz ve kaliteli bir enerji verilebileceğini aktaran TEİAŞ Bölge Müdürü Mehmet Aydın” Mevcut trafo merkezimiz 1956 yılından kalma. Şu anda Afyonkarahisar’ın ancak 3/1’ni besleyebiliyor. Yenileme yapıldığı zaman trafo merkezi, Afyonkarahisar’ın tamamını besleyebilecek ikinci alternatif bir merkez olacak. Afyonkarahisar Belediyemize yapmış olduğumuz imar plan tadilatı değişikliği teklifimiz geçmesi durumunda ise yenileme çalışmaları koruma kurulunun onayına sunulacak. Kuruldan da onay çıkması halinde ise hemen ihale sürecini başlatacağız. 40 milyon lira yatırım bedelli projenin yer tesliminden itibarin 14 ay sürecek çalışmaların ardından 2021 yılı başı itibariyle trafo merkezimizden Afyonkarahisar’a kesintisiz ve kaliteli bir enerji verilebilecek. ” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise söz konusu trafo merkezinde yapılması istenen yenileme için teklif edilen imar plan tadilatının 1 Mart tarihinde yapılacak Belediye Meclis Toplantısının gündemine alınacağını ifade ederek konuklarına çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi