Tecavüz Şüphelisini Facebook Yakalattı
Afyonkarahisar'daki yerel bir radyoda 2007 yılında DJ'lik yapan N.D.?yi radyo telefonundan arayan Ö.Ç. ve M.A. (25) ile İ.G. (26) Müslüm Gürses'ten bir şarkı istedi. İddiaya göre N.D. istenen şarkıyı çalmadı. Bunun üzerine 3 arkadaş radyoya geldi ve iki erkek çalışanı etkisiz hale getirdi. M.A. ve İ.G. çalışanların telefonunu ve parasını gasp ettikten sonra Ö.Ç. ile birilkte N.D.?yi kaçırdı ve ormanlık bir alanda tecavüz etti.
Soruşturmayı yürüten polis, şüphelilerin kimliklerini belirledi ve M.A.?yı yakaladı. Diğer 2 şüpheli ise yakalanamadı. Afyonkarahisar 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Haneye tecavüz ve cinsel istismar' suçlarından yargılanan Ö.Ç. 28 yıl, 'Gasp, haneye tecavüz ve cinsel istismar? suçlarından yargılanan M.A. ve İ.G. ise 41'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu yargılanan M.A. cezasını tamamlamak için kaldığı cezaevine gönderildi. Haklarında yakalama kararı olan Ö.Ç. ve İ.G.?yi için polis çalışma başlattı. Polis, Ö.Ç.?nin ailesinin Edirne'nin İpsala ilçesinde yaşadığını belirledi.
HAYVAN ÇİFTLİĞİNDE YAKALANDI
Afyonkarahisar polisi, Edirne ve Tekirdağ Emniyet Müdürlükleri'ne Ö.Ç.'nin bu illerde olabileceğini bidirdi. Polis, gerçek adıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta iletiler paylaşan ve kapak fotoğrafına 'Bazıları beni takipteymiş. İyi izleyin, tekrarım yok )'diye yazan Ö.Ç.?yi takibe aldı. Yaklaşık 1 yıl önce Ö.Ç., Tekirdağ sahilinde arkasında liman görünen bir yakınıyla çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Fotoğraf yerinin Tekirdağ olduğunu belirleyen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Ali Keskin isimli sahte kimlik kullanan Ö.Ç.?yi yaptığı araştırmaların ardından kasap olarak çalıştığı hayvan çiftliğinde yakaladı. Ö.Ç., yapılan sağlık kontrolünün ardından da cezasını çekmek üzere Tekirdağ T Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
Polisin hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.G.?yi ise arama çalışmaları devam ettiği öğrenildi.dha
Editör: Haber Merkezi