TDP Genel Başkanı Sarıgül Partililerle Beraber Kocatepe’ye Çıkacak

Türkiye Değişim Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal gündemi değerlendirdi. Açıklamalarında ekonomik sorunlara değinen Başkan Uysal sonrasın TDP Genel Başkanı Sarıgül’ün Afyonkarahisar’a geleceğinin müjdesini verdi. Başkan Uysal TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül 26 Ağustos’ta ilimize gelerek partililerle beraber Kocatepe’ye çıkacağını söyledi.

Vatandaşların artık enflasyonla mücadele edecek gücü kalmadığı ifade eden Başkan Uysal: “Ülkemizde ciddi bir ekonomik sorun var. Vatandaşlarımızın artan enflasyonla mücadele edecek hali kalmadı. ’Pahalılığı market basarak, depo basarak önleyemeyiz. Yapmamız gereken üretimi artırmak ve maliyetleri düşürmektir. Kur artışlarını tehditle, baskıyla, bürokratik önlemlerle durduramayız. Yapmamız gereken, daha çok döviz kazanmak, daha az döviz harcamaktır. TDP olarak, pahalılığı ve kur artışlarını önlemenin yolunu ekonomik milliyetçilikte görüyoruz. Ekonomik milliyetçilik, çayımıza, fındığımıza, pamuğumuza, zeytinimize, narenciyemize, tarım ürünlerimize sahip çıkmaktır. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık vermektir. Türkiye’yi kendi kendine yeter hale getirmektir. İhracatımızı artırmak, ithalatımızı azaltmaktır.120 milyar dolarlık tarım ithalatı, 10 milyar dolarlık hayvan ithalatı yapmamaktır. Bu paraları Türk çiftçisine vermektir. Amerika’nın, Avrupa’nın ne ekip biçeceğimize karışmasına izin vermemektir. Ekonomik milliyetçilik ekonomiyi düze çıkarmanın yoludur” dedi.

Açıklamalarında partililere bir müjde de veren Başkan Uysal TDP Genel Başkanı Sarıgül’ün Afyonkarahisar’a geleceğini söyledi. TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül 26 Ağustos’ta ilimize gelerek partililerle beraber Kocatepe’ye çıkacak partililer ve vatandaşlar ile bir araya gelecek.

Editör: Haber Merkezi