TDP Afyonkarahisar İl Başkanı Uysal: “14 Mart Tıp Bayramı’nı Kutluyorum”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. TDP Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal mesajında: “14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşu Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmektedir ve 14 Mart günü de, Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. İnsan Sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir. Bu nedenle hekimlik mesleği her zaman kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görülmüştür. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturunca tüm bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması, insan sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir. Bunu da şu anda tüm dünyada ciddi sağlık problemine dönüşen Koronavirüs vakasında görmekteyiz. Bu durum, bizlere bir kez daha insan sağlığının ne kadar önemli bir unsur olduğunu, sağlık çalışanlarımızın da ne denli kutsal bir görev ifa ettiklerini açıkça göstermiştir.
İnsanı yaşatmayı esas alan bu zor fakat bir o kadar kutsal vazifeyi yerine getirmek için azimle mesai yapan tüm sağlık çalışanlarını bu anlamda tebrik ediyor, kendilerine üstün başarılar temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum “dedi.

Editör: Haber Merkezi