Tayvanlı Öğrenciler, Geleneksel Danslarını Sergiledi
Tayvan’daki Shu-Te Üniversitesi öğrencileri, Afyonkarahisar'da geleneksel davul, aborjin, aslan dansı ve kung-fu gösterileri sundu.
Tayvanlı Genç Sanat Elçileri, Afyonkarahisar’da geleneksek gösterilerini sergiledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Anıtpark’ta düzenlenen etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Tük tarihinin dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, örf ve adetlerin karşılıkları olarak tanıtılmasının büyük fayda sağlayacağını söyledi.
Bu dostlukların sürmesi halinde, Tayvan ile üniversiteler arası öğrenci değişiminden yatırıma kadar pek çok etkileşimin olabileceğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz ise, yaklaşık iki ay önce Tayvan Büyükelçisi’nin kente bir ziyarette bulunduğunu belirterek, bu ziyaretin ardından dostluğun sürmesi için böylesi bir etkinlik kararı alındığını söyledi.
Solmaz, daha önce birebir izleme şansı bulunulmayan gösterilerin Afyonkarahisar’da keyifle izlenebildiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Tayvan’daki Shu-Te Teknik Üniversitesi öğrencileri, geleneksel danslarını büyük bir başarı ile sergiledi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Shu-Te Teknik Üniversitesi öğrencilerinden Yen-Lin Chen’in önderliğinde minik öğrenciler kung-fu gösterisi yaptı. Tayvanlı öğrencilerin hazırladığı balondan kılıçlar ise protokol ve Afyonkarahisarlılara hediye edildi.
Anıtpark’ta düzenlenen gösterileri MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz, daire müdürleri ve çok sayıda Afyonkarahisarlı da izledi . 
 
Editör: Haber Merkezi