Taytak’tan Serteser’e Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler, MHP İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve MHP İl Yönetim Kurulu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i ziyaret etti.

Ziyaret hakkında bilgi veren MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak,“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin başlattığı Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyası çerçevesinde Türkiye’nin tüm il ve ilçelerini dolaşıyoruz. Sayın Genel Başkanımız, bir Grup Konuşması’nda üreten arkadaşlarımızı, sanayicilerimizi, esnafımızı yüzde 2 ile 5 arasında bir indirim yaparak taşın altına ellerini koymaları suretiyle yeni döneme katkı sağlamalarına yönelik bir kampanya başlattı. Biz de Afyonkarahisar İl Başkanımız ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte esnafımızı ziyaret ediyoruz. Özellikle perakende ile iştigal eden esnafımıza ‘Yılbaşı geliyor. Vatandaşımız evine ekmeğini, yiyeceğini, içeceğini rahat götürsün, biraz daha indirim yapılırsa iyi olur’ diyoruz. Pek çok yerden de olumlu sonuçlar aldık. Aynı düşüncelerimizi sizinle de paylaşmaya geldik. Bakkal esnafımız, lokumcu esnafımız, ekmek fırını olan esnafımız bizim kampanyamıza destek verdiler ve indirim yaptılar” dedi.

FİYATLARIN GERİ ÇEKİLMESİ GEREKİYOR

Türkiye’ye adeta bir savaş ilan edildiğine dikkat çeken Taytak, “Malum, Türkiye ciddi bir sıkıntı yaşadı. Özellikle dolar kuru üzerinden Türkiye’ye bir ekonomik savaş ilan edildi. Köpürtülmüş ve büyütülmüş bir dolar kuru ile karşı karşıydık. Bu ittifakı ve bu yönetimi, öyle ya da böyle devirmek gibi bir mantıkla karşı karşıyayız. Ülkemizde de bu mantığın işbirlikçisi partiler var. Terörle mücadelede, FETÖ ile mücadelede sahada başarı kazanılıyor; sahada olmazsa masada oturulup konuşuluyor; masada olmazsa sahaya iniliyor. Pek çok milli mesele çözülmüşken, ülke insanımızı ekonomi üzerinden bozabilir miyiz, toplumu sokağa dökebilir miyiz gibi bir mantık içinde, cidden bir kavgaya, kaosa sebebiyet verilecek hareketler yapıldı, spekülasyonlar üretildi. Nihayetinde alınan bir kararla, Allah’a şükür ki bu durduruldu. Bu yeterli midir, değil midir tartışabilirsiniz. Bir tıkanıklık çözülmüş oldu, ihtiyaç olan bir şeydi ve yerinde yapıldı. Bu kararın ardından fiyatların geri çekilmesi gerekiyor. Bizim sorunumuz stokçularla, tefecilerle. Yüksek fiyatta ürün alanların da ürünlerini satması gerekiyor, bu nedenle fiyatların geri çekilmesi hemen olmayacak ama, olacak gibi gözüküyor. Pek çok esnaf ve üretici, hemen zam koymamışlar, zamları durdurmuşlar. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu noktada bir moral motivasyon olması amacıyla yollara döküldük. Esnaf para kazanacak, ancak olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Bazı sıkıntıları görüyoruz, o sıkıntıları da Bakanlarımız ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

TAYTAK’TAN SERTESER’E ÖVGÜ

Taytak, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Özellikle Afyonkarahisar’da yapmış olduğunuz hizmetler, gerçekten takdire şayan. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak her ay ihracat konusunda bizleri bilgilendiriyorsunuz. Her hizmeti yerine getirmek için büyük bir çaba gösteriyorsunuz. Yurtdışında, yurtiçinde, Ankara’da memleketimiz için çaba gösteriyorsunuz. Hem ticaret üzerinde, hem de sanayi üzerindeki çabalarınız, samimiyetiniz bizleri ve Afyonluları çok mutlu ediyor. Allah sizlere sağlık, sıhhat nasip etsin; başarılar diliyorum.”

SERTESER TEŞEKKÜR ETTİ

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de “Bizi ziyaret ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayın Vekilimiz, hemen hemen her geldiğinde mutlaka Ticaret ve Sanayi Odamız’a uğrar. Sanayicinin, iş insanının bir derdi var mı, varsa ‘Nasıl çözül bulabiliriz’ diye fikir alışverişinde bulunur. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sayın İl Başkanımız da aynı şekilde Ticaret ve Sanayi Odamız’ın üyelerinin dertleri ile dertlenir. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Sayın Devlet Bahçeli’nin Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyası, yerinde bir kampanya. Şu ekonomik durumlarda, bu kampanya önem arz ediyor. Biz de sanayici ve iş insanlarımıza bu anlamda kampanyadan bahsedeceğiz. Yılın bitmesine yakın, kışın ağır geçtiği bir dönemde tüm vatandaşlarımızın Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde, köyünde buna ihtiyacı var” dedi.

KAMPANYAYA TAM DESTEK

Serteser, sözlerine şöyle devam etti:

“Hiçbir sanayici ve iş insanı, faizin yüksek olmasını, döviz kurunun da ihracatçıyı mağdur etmeyecek düzeyin üzerinde olmasını, ülkemizin kendi para birimi varken dolarizasyon olmasını istemez. Son alınan tedbirin, Hazine’ye yükü dolar artarsa olacaktır. Bu dönemde Hükümetimiz, doları artırmamak için gerekli finans enstrümanları kullanarak çalışacaktır. Şu an alınan önlemlerin doğru olduğunu düşünüyorum. Bu kararları biz de yerinde buluyoruz. Sürdürülebilirlik sağlanırsa, 2022 yılının ortalarından itibaren faize ve dövize bağlı sıkıntının aşılacağını ve Türkiye’nin önünün her bakımdan açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Enflasyonun nedenlerinden biri de ihracatın fazla olması. İhracat artınca iç talebe yetişilemedi. İş insanlarımız, sanayicilerimiz kapasite artırımları ile içeriye ve dışarıya hitap edecek noktaya geldikleri zaman enflasyonun önü bir nebze olsun alınmış olacak. Tek vatanımız var, birlikte, el el ele vererek bu badireyi de atlatacağımızı düşünüyorum. Bu kampanyaya da tam destek verdiğimizi belirtmek istiyorum.”

Ziyaret görüş alışverişinin ardından fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi