Taytak.”Talebimiz gerçekleşti, faiz yüzde 9’a indi”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 18 Aralık tarihinde çiftçilerin sorunlarını TBMM’de gündeme getirmişti.Taytak’ın ‘Faiz oranları %10’nun altına inmeli’ açıklamasının ardındanHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, faiz oranlarını %9’a düşürdüklerini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak,2020 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi ve bağlı cetveller üzerine TBMM’de bir konuşma yaparak çiftçilerin yaşamış olduğu sıkıntıları gündeme getirerek ‘faiz oranlarının % 10’nun altına düşmesi gerektiğini vurgulamıştı.18 Aralık tarihinde TBMM’de konuşan Milletvekili Taytak, “Ülkemizin tarım alanı varlığı 22,6 milyon hektardır. Tarımda çiftçilerimizin en çok şikâyet ettiği konu girdi fiyatlarındaki artışın, üretim maliyetini yükseltmesidir. Bütçeden ayrılan 22 milyar lira ile tarımsal destek sağlanması sektöre çok faydalı olacaktır. Ayrıca, Ziraat Bankası borçlarının yapılandırılmasında faizler %10’un altına düşmelidir. Yine Tarım Kredi Kooperatifleri ilaç, gübre, tohum ve benzeri tarımsal ürünlerde faiz oranlarını %10’un altına çekmelidir” diye konuşmuştu.

Bakan Albayrak faiz oranlarını %9’a düşürdüklerini açıkladı

Milletvekili Taytak’ın ‘Faiz oranları %10’nun altına inmeli’ açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tarımsal kredi faiz oranlarını %9’a düşürdüklerini açıkladı. Bakan Albayrak, Ziraat Bankası borçlarının yapılandırılarak faizlerin %9 altına düşürüldüğünü yine Tarım Kredi Kooperatiflerinin de faiz oranlarını %9çektiklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi