Taytak,”KDK kararlarına uyulmalıdır”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 2020 Kamu Denetçiliği Kurumu bütçesi üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

Vatandaşların kamu denetçiliği kurumu yetkileri konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kurumun görev ve yetkilerinden bahsetti. Taytak, “Bunun için önemli olan, hak arama kültürünün yaygınlaşmasıdır. Öncelikle vatandaşlarımızın pek çoğunun kamu denetçiliği kurumundan ve görevlerinden haberdar olmadığı görülmektedir. Aldığımız verilere göre 2019 yılında, memleketim Afyonkarahisar’da Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvuru sayısı sadece 5’tir. Kurumun, kendi görev ve yetkilerini ülkemizin her kesimine anlatması gerekmektedir. Kamu spotu gibi, Kurum, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk silahlı kuvvetleri ve yargı dışında tüm alanları denetleyebilir“ dedi.

“Bu kanun teklifi bir an önce hayata geçirilmelidir”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin sunduğu teklifler bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Taytak; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak kamuoyu denetimine önem verdiğimizi ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kurulması gerektiğini yıllar önce ifade eden ilk siyasi partiyiz. Bütün kurumlar yaşanılan gerçeklere göre hareket etmek durumundadır. Dönemin şartlarına göre davranmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatıyla hazırlanan ruh sağlığı yasası bu konuda çok ciddi bir adımdır. Genel Başkan Yardımcımız Deniz Depboylu hanımefendinin 2 Mart 2018'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu “ruh sağlığı yasası” teklifinin hazırlanmasındaki en büyük sebeplerden birisi de toplumsal problemlerin önüne geçebilmektir. Bu kanun teklifi, bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu kanun teklifi, bir an önce hayata geçirilmelidir. Hem Türkiye büyük Millet Meclisi hem de Kamu Denetçiliği Kurumu, bu problemlere mutlaka çözüm üretmelidir. Amacımız Türk Milleti’nin ruh sağlığına haksızlık etmek değil, gelecek nesilleri dönemin şartlarına hazırlamaktır. Ayrıca, yine Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatıyla Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Genel başkan yardımcımız Mevlüt Karakaya beyefendinin “kamuoyu araştırmaları ve sonuçlarının yayınlanması hakkında” vermiş olduğu kanun teklifi bulunmaktadır” diye konuştu.

“Tavsiye kararına uyulmalıdır”
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, ÖSYM sınav ücretleri hakkında verdiği tavsiye kararına da uyması gerektiğini belirten Taytak, “Ayrıca, iş ve üniversite için ÖSYM sınavlarının başvuru ücretlerinin fazla olduğu ortadır. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlar eğitim hakkının bir uzantısıdır ve öğrenciler arasında fırsat eşitliğinin sağlanması anayasal bir haktır. Bu konuda Kamu Denetçiliği Kurumu’nun geçtiğimiz günlerde ücretle ilgili verdiği tavsiye kararına uyulmalıdır“ diyerek sınav ücretleri hakkında verilen kararı desteklediğini belirtti.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ediyoruz”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ettiğini de ifade eden Milletvekili Taytak, “Bilge Türk Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben düsturu ile siyaset yapar. Milliyetçi Hareket Partisi 50 yılı aşan siyasi mücadelesinde ülkemizi ve Türk insanını ilgilendiren hemen her konuda kalıcı projeler üreten bir siyasi parti olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi, milletimizin refahına, toplumsal barışın yerleşmesine, her alanda adaletin tecellisine, hukukun üstünlüğünün teminine ve mağduriyetlerin giderilmesine, yönelik çözüm önerileri sunmuş ve sunmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 2020 bütçesinin devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, genel kurulu ve gazi meclisi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi