Taytak’ın Tıp Bayramı kutlama mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 14 Mart Tıp Bayramı’nı Kutladı.

Taytak; “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Tıbbiyeli şuuru, kendini insana, insanlığa, hatta bütün canlılara adamışlığın bir sembolüdür ve şuurudur. Bugün tıbbiyeli ruhunun aynı zamanda vatan ve millet ülküsüyle birlikte yükseldiği gündür.

Hepimizin gitmeken hiç de haz etmediği yerlerdir hastaneler. Bir de orada çalışanları düşünün. Hayatının yarısını o koridorlarda geçirenleri. Son anda yaşama tekrar döndürdüğü kişinin ailesiyle yeniden doğan, elinden bir şey gelmediği için hayatını kaybeden kişiyle yeniden ölen bir doktor düşünün. Hastasını kurtarmak için hızlı davranmak adına elindeki enfekte iğneyi yanlışlıkla kendine batırdığında bile işine devam eden hemşireden tutun, elindeki numuneleri ilgili birimlere götürmekte sorumlu bütün sağlık personeline kadar.

Hepimizin acıları var hastanelerde. Bazılarımızın yaşadığı haksızlıklar, kötü anılar, hatalı uygulamalar. Deneyimlediğiniz bir takım kötü tecrübeler yapılan işin kıymetini geride bırakmasın.

Zira yapılan iş büyük fedakarlıktır.

14 Mart aynı zamanda sağlık çalışanlarının sorunlarının da dile getirildiği gündür. Yıpranma payı, sağlıkta şiddetin cinayetlere dönüşerek devam etmesi, aşırı iş yükü, mobing sağlık çalışanlarının başlıca sorunlarıdır.

Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız yoğun bir iş yüküyle karşı karşıyadır. Sağlıklı bir gelecek için çalışanlarımızın sorunlarına kulak verilmesi ve çözüm getirilmesi elzemdir.

Şuan hastanelerde büyük bir ümitle iyileşmeyi bekleyen hasta ve yakınları için de; en kısa sürede siz ya da yakınlarının sağlığına kavuşmasını dilerim.

Bu vesileyle, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, huzur ve esenlikler diliyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi