Taytak’ın girimleri ile tarihi Cuma Cami yeniden canlanacak

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Mehmet Taytak, geçtiğimiz günlerde Sülün Belediyesi ziyareti esnasında Kasaba bulunan tarihi Cuma Caminin restorasyonu ile ilgili yapmış olduğu girişimler sonuç verdi. Yaklaşık 200 yıllık olan tarihi Cuma Cami tescillendi

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve MHP İl Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Sülün Belediyesi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmişti. Milletvekili Taytak, Sülün Belediye Başkanı Şükrü Bacak’ın ve vatandaşların isteği üzerine Kasaba da bulunan yaklaşık 200 yıllık olan ve yıkılma noktasına gelen tarihi Cuma Camisini ziyaret etmişti. Cami ziyareti esnasında telefon ile kurum yetkililerini arayan Milletvekili Taytak, camiinin tescili ve restorasyonu ile ilgili girişimlerde bulundu. Yapılan girişimler sonucundan Kültür ve Turizm Bakanlığı Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri, dün Cuma Camisinde gerekli incelemeleri yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda tarihi Cuma Camii tescillenmiş oldu.

Başkan Bacak’tan Taytak’a teşekkür

Tarihi Cuma Camisinin tescillenmesi konusunda yapılan çalışmalardan dolayı Milletvekili Mehmet Taytak’a ve MHP İl Başkanlığına teşekkür eden Sülün Belediye Başkanı Şükrü Bacak, tarihi caminin yakın bir zaman içerisinde ibadete açılacağını müjdeledi. Başkan Bacak, “Kasabamızda bulunan tarihi camimiz gözlerimizin önünde yok olmaya mahkum bırakılmıştı. Bizden önceki dönemlerde caminin restore çalışmaları ile ilgili girişimler yapılmış ama sonuç elde edilememişti. Geçtiğimiz günlerde kasabamıza ziyarete gelen Milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey, Cuma camimizi ziyaret ederek tescili ve restorasyonu ile ilgili kurum yetkilileri ile telefon da görüşmelerde bulunmuştu. Dünde Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri kasabamıza gelerek incelemelerde bulundular ve camimizin tescilini onayladılar. Seçim öncesi vermiş olduğumuz sözlerden birini daha yakın bir zaman içerisinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak Beye ve MHP İl Başkanlığımıza kasaba halkımız adına tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi