Taytak’ın 23 Nisan Bayramı Kutlama Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Yazılı Açıklamada Bulundu.

Taytak; “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma- yokolma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasının en büyük örneklerinden birisidir.

Büyük Atatürk, herşeyin bitti dendiği anda, bu büyük milletle her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır. 23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü aşabileceğinin ön büyük simgesidir.

Bu nedenledir ki, 23 Nisan günleri, bu yüce milletin geleceği olan çocuklarımıza, bir milletin adeta külleri üzerinden yeniden doğuşunun en güzel örneği; azmin, kararlılığın ve milli iradenin en büyük ifadesi ve ayrıca sonucu zafer olsa bile savaşların derin acılarının unutulmaması ve dünya barışının her zaman en temel hedef olarak gözetilmesi gerektiğinin somut bir neticesi olarak, armağan edilmiştir. Bu asil milletin güzel çocukları da bu önemli ve anlamlı günü bütün dünya çocukları ile paylaşarak kutlamaktadır.

Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, dünya yüzünde saygın ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu, başı dik vatandaşları kılmak bizlere düşen görevlerdir.

Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İlk Meclis'in bütün üyelerine, kurucu kahramanlara ve şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını saygıyla anıyor ve bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi