Taytak,”İlimiz Tarih ve Kültürüne Sahip Çıkıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’u makamında ziyaret etti. Milletvekili Taytak, Genel Müdür Ersoy’a, Afyonkarahisar il merkezinde bulunan Yeni Camii, Yeni Hamam, Döğer Beldesi’nde Osmanlı dönemi eserlerinden olan Döğer Kervansaray’ı ve Sinanpaşa ilçesinde bulunan Boyalıköy Külliye’sinin bakım ve onarımları için desteklerini istediklerini iletti.

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’ın kültürüne katkıları devam ediyor. Milletvekili Taytak, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’u ziyaret ederek Afyonkarahisarla ilgili istek ve taleplerini iletti. Taytak, “Afyonkarahisar’ımız Anadolu’nun kilidi olarak bilinen Hititler, Frigliler, Selçuklular ve Osmanlılardan kalma tarihi eserleriyle tarihi kentler arasında ön plana çıkmaktadır. İlimiz bir tarih ve kültür şehridir. Kurtuluş mücadelesinin başladığı, tarihte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ülkemizin değerli şehirlerinden olan Afyonkarahisar ilimiz için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İlimiz merkezinde bulunan, 1711 yılında Abdi Çavuş tarafından yaptırılan “Yeni Camii’nin” peyzaj ve restorasyonu için planlanma yapılmasını, Yeni Camii yakınlarında bulunan “Yeni Hamam” için bürokratik sürecin tamamlanıp, vakıf olarak restore edilmesi için çalışmaların başlatılmasını, İhsaniye ilçemiz Döğer Beldesi’nde bulunan Osmanlı dönemi eserlerinden olan “Döğer Kervansarayı’nın” su sızıntılarının giderilmesi tamir ve onarımının yapılmasını ve işletilmesini ayrıca Sinanpaşa ilçemiz Boyalı Köyü’nde bulunan daha önce tamir ve onarımı yapılan “Boyalıköy Külliyesi’nin” yeniden bakım ve onarımının yapılması ve aktif hale getirilmesi hemşehrilerimiz için önem arz etmektedir. Afyonkarahisarımıza şimdiye kadar vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye ifade etti.

“En kısa zamanda çalışmalar yapılacak”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Milletvekili Taytak’a Afyonkarahisar’ın manevi değerlerine sahip çıktığı için teşekkür etti. Ersoy, “Afyonkarahisar’da bulunan tarihi mekanların restore ve onarım yapılması için iletmiş olduğu talepler ile ilgili en kısa zamanda gerekli çalışmaları yapacağız” dedi. Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy adı geçen yerlerle ilgili bölge müdürüne talimatlarını iletti. En kısa zamanda planlanma yapılıp çalışmalarına başlayacaklarını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi