Taytak,“Bağımsızlığımızın ninnisini söyleyen kadındır”

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Taytak; “Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır. Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten kadınlarımızdır. Bağımsızlığımızın ninnisini söyleyen kadındır, bekamızın duasını eden kadındır, vatana evlat yetiştiren yine kadındır, annedir.” dedi.

İşte Taytak’ın Kadınlar Günü Mesajı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği üzere “Bir toplum aynı gayeye kadınları ve erkekleriyle beraber yürümez ise ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan ihtimal yoktur. Toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer organı hareketsiz kalırsa o toplum felçlidir. Ve şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.”

Bir soğan halkası gibi halka halka bireyden aileye, topluma, millete dair merhalelerde aile milli cemiyetin temelidir. Milli kültürümüz, dinimiz ana kucağı baba ocağı ailede öğrenilerek şahsiyet kazanırız. Kadının gerek erkeği gerekse gelecek nesiller üzerindeki etkisi Türk tarihine damga vuracak şekildedir. Kadının erkek ile yan yana olması sağlıklı bir toplumun ilk önceliği olmalıdır.

Unutmayalım ki, kadın, aile ve toplumsal ilişkilerin direği, nirengi noktasıdır. Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadınların tam manasıyla izi görülüp sesi duyulacaksa önce şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır.

Kahraman ve fedakâr Türk kadınının hak ettiği yerlerde olması, layık olduğu sosyal, siyasal ve ekonomik sıçramalar yaşaması bizim tehir edemeyeceğimiz bir gayedir. Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.

Aziz şehitlerimizin muhterem annelerine ve sevgili eşlerine kız kardeşlerine en derin hürmetlerimizi bildiriyor, şiddet ve cinayete kurban giden tüm kızlarımızı, kadınlarımızı rahmetle anıyoruz.”



 

Editör: Haber Merkezi