Taytak TBMM’de Öğretmenlerin sorunlarını dile getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Meclis Genel Kurulunda 24 Kasım Öğretmenler Günü hakkında konuşma yaptı.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN KAYNAĞI DA İLMİMİZDİR

Taytak konuşmasında; “Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, daha huzurlu, daha mutlu, bir ülkede nice yıllar öğretmenlik yapmaları dileğiyle selam ve saygılarımı sunuyorum. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenliği, ürünü insan olan ve meslek olmaktan öte bizleri yüce gayemize ulaştıran kutsal bir vazife olarak görüyorum. Bende 1984-1987 yılları arasında Kayseri’nin Tomarza ilçesinde Endüstri Meslek Lisesinde bu kutsal vazifeyi yaptım. O dönem öğretmenliğini yaptığım öğrencilerimin başarılarını görmek beni her zaman mutlu etmiştir. Her mesleğin araç gereci, kaynağı ve uygulama sahası vardır. Öğretmenlik mesleğinin kaynağı da ilmimizdir. Bu ilim ışığında ortaya çıkan değerlerse her anlamda iyi yetişmiş öğrencilerimizdir.

KISACA ANALAR DOĞURUR, ÖĞRETMENLER YETİŞTİRİR

Öğretmenler sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Öğretmen her anlamda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetiştirir. Geçmişle gelecek arasına bir köprü vardır ve bu köprü öğretmenler sayesinde kurulur. Öğretmenlerimiz büyük ve yüksek bir ahlakın sınıflara sığmayan simgeleridir. Bu damarın yeniden canlandırılmasına, öğretmenliğe gereken önemin verilmesine bugün ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olduğu acı ama gerçektir.

ÖĞRETMENLERİMİZİN SORUNLARI İÇİN MHP OLARAK GİRİŞİMLERİMİZ VARDIR

Şu anda ülkemizdeki öğretmen açığı 117 bin 403’tür. Ayrıca halihazırda ülkemizde 400 bine yakın atanamayan öğretmen bulunmaktadır. Yine 300 bine yakın evladımızda üniversitelerde öğretmenlik hayaliyle eğitim görmektedir, Milliyetçi Hareket Partisi olarak öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmaları, ek ders ile eğitim ve öğretim tazminatlarının yükseltilerek eğitime hazırlık ödeneğinin arttırılması, özür grubu tayinleriyle ilgili sorunların çözülmesi, kadrosu olmadan çalıştırılan sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin daimi kadrolara alınmaları ile emekli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanması için kadro ihtisas edilmesi gibi birçok sorunun takipçisi olacağız.

KANUN TEKLİFİMİ MECLİS BAŞKANLIĞINA SUNACAĞIM

Hazırlamış olduğumuz 657 sayılı devlet memurları kanununda ve 193 sayılı gelir vergisi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tekliflerimi bu hafta meclis başkanlığına sunacağım. Bu tekliflerle öğretmenlerin ek ders ücretleri iki katına çıkarılarak günün şartlarına uygun hale getirilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin gelir vergisinden istisna olması hedeflenmiştir. Bu problemlerin giderilmesi için verdiğimiz bu kanun tekliflerinin ve daha önce verdiğimiz önerilerin dikkate alınıp bu kutsal mesleği icra eden baş tacı öğretmenlerimizin sorunlarını hep birlikte halledeceğimizi düşünüyorum.

VATAN HAİNLERİ ÖĞRETMENLERİMİZİ HEDEF ALMIŞTIR

Bu memleketi kuranlarda öğretmenlerdir. Öğretmenlik mesleği o kadar önemlidir ki, vatan hainleri sürekli öğretmenlerimizi hedef almıştır diyerek, sözlerine devam eden Taytak; “1980 öncesinde öğretmen olmak hayaliyle eğitim görmekteyken; 8 haziran 1970’te şehitlik mertebesine ulaşan İstanbul Edebiyat Fakültesi öğrencisi Yusuf İmamoğlu, 23 kasım 1970’te ciğerlerine pompayla hava basılarak şehit edilen Ertuğrul Dursun Önkuzu, 3 kasım 1975’te şehit olan Afyonkarahisar’lı hemşehrim Alparslan Gümüş ve binlerce öğretmen adayını kara toprağa verdik, daha sonraki süreçte PKK’lı soysuzlar tarafından; 1993’te henüz 26 günlük öğretmenken babası ile beraber şehit edilen Neşe Altan, 16 haziran 2017 tarihinde Tunceli’de arabası yakılarak şehit edilen Necmettin Yılmaz,

8 aylık öğretmenken kaybettiğimiz şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, saydığım isimler şehitlerimizden sadece birkaçıdır. Daha nice vatan evladımızı hain terör saldırılarında şehit verdik.” diyerek şehit edilen öğretmenleri meclis genel kurulunda andı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Taytak son olarak “Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimiz ve terör nedeniyle şehit düşen öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu kürsüden tekraren; çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘öğretmenler günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi