Taytak haşhaş ekimi yapılan tarlaları inceledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’da Haşhaş Üretimi Yapılan Ekim Alanlarını İnceledi.

Milletvekili Mehmet TAYTAK incelemesinin ardından;

“Ülkemiz dünya haşhaş ekim alanının yaklaşık %48’nine sahiptir. Türkiye genelinde 700 bin dekar haşhaş ekim alanı vardır. Bu ekim alanının 161 bin dekarı Afyonkarahisar İlimize aittir. Haşhaş ekimi Afyonkarahisar ilimizin tamamında yapılmaktadır.

Diğer senelerde haşhaş ekim alanlarında ciddi oranlarda düşüşler yaşanırken, Afyonkarahisar Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürümüzden almış olduğumuz bilgilere göre, ekim artışında bu sene 110 bin dekar artış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Üretici kaliteli haşhaş için tohumu Toprak Mahsulleri Ofisinden almaktadır. Haşhaşın kalitesini belirleyen en önemli unsurun morfin değeridir. Çiftçilerimizin daha kaliteli haşhaş üretebilmesi için morfin oranı yüksek sertifikalı tohumları Afyonkarahisar Toprak Mahsulleri Ofisimiz,45 bin dekarlık alanı sözleşmeli ekim sistemi ile, ekim yaptırmaktadır.

Aldığımız bilgiler ve yaptığımız incelemeler doğrultusunda rekolte gayet iyi durumdadır. Henüz rekolte durumu hakkında çalışma yapan TMO’nin sonuçları açıklamasını beklemekteyiz.

Bizim için çiftçide değerli işi de değerlidir. Çiftçilerimiz değer görmeye devam edecektir. “ dedi.

Editör: Haber Merkezi