Taytak “Atatürk topraklarımızdan hainleri bertaraf etmiştir”

TÜRKAV tarafından hazırlanan Atatürk’ü anma programında konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Atatürk, milletini arkasına alarak, milletiyle birlikte çok ciddi mücadeleler sonucunda Türkiye’yi işgalden kurtarmış, topraklarımızdan hainleri bertaraf etmiştir” dedi.

Türkiye Kamu Çalışanları Derneği (TÜRKAV) tarafından düzenlenen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü anma programına MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Sıddık Korkma, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, Kamusen İl Temsilcisi Mehmet Demir, TÜRKAV Şube Başkanı Ahmet Nal ve çok sayıda Türkavlılar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan anma programı dua ile devam etti.

“Unutulmaz liderimiz olmuştur”

Programın ilk konuşmasını TÜRKAV Şube Başkanı Ahmet Nal gerçekleştirdi. Nal, “Toplumlar, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmazlar. Atatürk’te Türk tarihine yön vermiş, Türk milletini çağdaş bir toplum haline getirerek ülkemizin geleceğine ışık tutmuş, bu sayede unutulmaz liderimiz olmuştur” dedi.

“Milletini arkasına alarak cumhuriyeti kurmuştur”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Milletini arkasına alarak Cumhuriyeti kurmuştur” dedi. Taytak, “1881 Atatürk’ün doğum tarihi bugün de Atatürk’ün ölümünün 81. yılını anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Milletlerin kaderleri vardır. Türk Milleti’nin kaderi her zaman vardı ve Cenab-ı Allah tarafından her zaman değerli kılınmıştır. Atatürk varken bir başka ülkenin devlet adamı ‘Bu dünya iki göğe dar gelmiştir’ diye ifade etmiştir. Geçmişte bazı ülkelere, milletlere Cenab-ı Allah tarafından gönderilmiş değerler vardır. Bize göre Atatürk’te bu değerlerden bir tanesidir. Hasta ve parçalanması kolay düşünülen ve işgal edilen bu toprakları yine bir Osmanlı subayı olarak yola çıkmış. Milletini arkasına alarak, milletiyle birlikte çok ciddi mücadeleler sonucunda Türkiye işgalden kurtulmuş, topraklarımızdan hainler bertaraf edilmiş ve yeni bir devlet yeni bir sistem Cumhuriyeti kurmuştur. Atatürk’ü anlamak isteyen, istediği yerden bakmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi mensupları, Ülkücüler Atatürk’ün ne olduğunu, ne yaptığını, nasıl yaşadığını bir devlet adamı olarak bu ülke de bugün burada isek bunun en büyük sebebini bilmektedir. Bende buradan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.” dedi.

‘Atatürk ve Bayrak’ temalı bir konferans verildi

TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Sıddık Korkmaz’ın konuşmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti Anma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık Sarısaman tarafından ‘Atatürk ve Bayrak’ temalı bir konferans verildi. Konferansın ardından Fatmagül Yeter tarafından sergilenen Atatürk konulu resim sergisi gezildi. AKÜ konservatuar öğrencilerinin Atatürk’ün sevdiği şarkılar icra edildi.

Editör: Haber Merkezi