Taytak 2018 yılını değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak yazılı bir basın açıklamasında bulunarak 2018 yılını değerlendirdi.

2018 yılında gerçekleşen en büyük siyasi hadisenin 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri olduğunun altını çizen Taytak, “24 Haziran seçimleri 16 Nisan referandumu ile yasalaşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kökleşmesi ve yerleşmesi açısından tarihi bir önem arz etmektedir. Bu seçimlerde Türk Milleti ve Afyonkarahisar halkı üzerine düşeni fazlası ile yerine getirmiş ve milli beka sorunumuzun ortadan kaldırılması için TBMM’de Cumhur İttifakını görevlendirmiştir” dedi.

ÜÇ KANUN TEKLİFİ VERDİK, SAYISIZ KONUDA SÖZ HAKKIMIZI KULLANDIK

Taytak açıklamasında; “27. Dönem 1.Yasama Yılı 7 Temmuz 2018 tarihinde Milletvekili Yemin Töreni ile başlamıştır. Altı aylık bir sürede TBMM Başkanlığına; 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda Değişiklik, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik yapılmasına dair üç kanun teklifi verdik. Afyon Şeker Fabrikasının özelleştirilmesinden sonra yaşanan problemleri, Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eber Gölünün sıkıntıları, Atama bekleyen öğretmen adaylarının sıkıntıları gibi birçok konuda soru önergesi verdik. Genel Kurul da birçok konuda söz aldık; Afyon Şeker Fabrikasının söküm kampanyası başladıktan sonra, kantarlarda yaşanan sıkıntıları, Pancarda firenin artması konusunda yetkililerin bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmaları, Eber Gölünde yaşanan kuraklığın yetkililer tarafından incelenmesi, mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi, Büyükbaş Hayvancılıkla uğraşan yöre insanın yaşadığı sorunlardan olan, yem girdilerinin yüksek oluşu, hayvancılık desteklemelerinin daha fazla olması, et fiyatlarının yüksek oluşu konularının incelenmesi, Afyonkarahisar ilimizin yaşadığı sel felaketinde zarar gören çiftçilerimizin zararlarının biran önce karşılanması gerektiği, İlimize yapılması düşünülen ve yapımına başlanıp devam edilmeyen yatırımların biran önce yapılması noktasında Meclis kürsüsünden yetkililere seslendik. Ayrıca; Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan geçici Kur’an Kursu öğreticilerimizin kadro ve SGK kesintilerinin yeteri kadar olmadığı, Öğretmenler Gününde de bir konuşma yapan TAYTAK; öğretmenlerimize gereken değerin verilmesi ve ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen ayrımının ortadan kaldırılıp, bütün öğretmenlerimizin kadroya alınmasını elzem bir konu olduğunu söyledik.” diyerek sözlerini tamamladı

Editör: Haber Merkezi