Taşoluk Belediyesinden Eğitime Destek
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk Beldesinde Belediye tarafından beldede bulunan okullarda öğrenim gören öğrencilere soru bankası, test kitapçıkları ile hikaye, roman türü kitaplar dağıtıldı.
Gerçekleştirilen kitap dağıtım törenine Sinanpaşa Kaymakamı Erhan Günay, Sinanpaşa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Carfi, Belediye Başkanı Murat Öner, Taşoluk Lisesi Müdürü Üzeyir Özdemir ile Taşoluk Fatih Ortaokulu Müdürü Hilmi Fırın ve Taşoluk İlkokulu Müdürü Erdal Akpınar katıldı. Belde de ilk kitap dağıtım töreni Taşoluk Ortaokulu’nda yapıldı.
Daha sonra Taşoluk İlkokulu'na gidilerek okullardaki bütün sınıflarda tüm öğrencilere Taşoluk Belediyesi tarafından öğrencilerin eğitimlerine yardım ve destek amaçlı hazırlanan protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Son olarak ise protokol üyeleri Taşoluk Çok Programlı Lise ziyaret ederek, burada da tüm öğrencilere eğitimlerine destek amaçlı kaynak kitaplar dağıtıldı. Okullarda Kitap dağıtım töreninde öğrencilerle çok yakından ilgilenen Sinanpaşa Kaymakamı Erhan Günay öğrencilerin istek ve sorunlarını dinledi,öğrencilere çeşitli sorular yönelterek sohbet etti ileride ne olmak istediklerini sordu ve aldığı cevaplar karşısında oldukça mutlu oldu. Belediye Başkanı Murat Öner tören sonrasında yaptığı açıklamada, "Bizler eğitim ana kucağında başlar sözünden yola çıkarak beldemizde, Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) destekleri ile 1 adet Ana okulu kazandırdık. Amacımız Taşoluk'ta eğitimi temelden ele alarak çalışmalar yapmak, ve biz bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden günden itibaren bu güne kadar geçen sürede eğitim destek çalışmalarımızda büyük yol kat ettik ve beldemizde ki tüm okullarımızın sorunlarını okullarımız için yapılması gereken eksiklikleri büyük ölçüde tamamladık. Tek amacımız öğrencilerimizin başarılarına bir nebze olsun katkı yapmak Taşoluk'ta eğitim seviyesini yükseltmek başarılı öğrenciler yetiştirmektir” diye konuştu.iha
 
Editör: Haber Merkezi