TARSİM Bilgilendirme Toplantıları Düzenlendi

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tüm İlçe Müdürlüklerinde TARSİM Bilgilendirme Toplantıları Düzenlendi.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve tüm İlçe Müdürlüklerinde tarım sigortalarının tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

İl Tarım Orman Müdürlüğünce son yıllardaki iklimsel değişikliklerin sonucu olarak tarımsal ürünlerin risk altında olduğu, dolayısıyla çiftçilerimizin bundan olumsuz yönde etkilendiği belirtildi.

Tarım sigortalarındaki amacın doğal afetlerin neden olduğu zararları karşılayıp üreticiyi uzun vadede gelir istikrarına kavuşturmak ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamak olduğu bildirildi.

Afyonkarahisar tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahiptir. Tarım ve hayvancılığın olduğu yerde riskte vardır. Bizim bu riski en aza indirmemiz gerekmektedir. Dolu, don, aşırı yağış, sel, kuraklık, yangın gibi doğal afetler büyük zararlara yol açmaktadır. Bu noktada çiftçilerimizin alın teri ve emeklerinin boşa gitmemesi için tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini belirten İl Müdürü; yapılan bu toplantılarda tarım sigortaları konusunda bilgilendirmelerde bulunan TARSİM Konya Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak ve ekibine teşekkür etti.”

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Editör: Haber Merkezi