“Tarımsal destek 18 kat arttı”

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in Çiftçiler Günü münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklamasıdır.

"Sahip olduğumuz 4 mevsimi ayrı ayrı güzel eşsiz güzellikteki coğrafyamızın her köşesinde ülkemiz için üreten, ürettiğiyle değer katan çiftçilerimizin emeği ülkemiz ve milletimiz için omuzladıkları yük yadsınamaz bir gerçektir. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana temel kalkınma programlarının ana teması olmuş çiftçilerimizin ülkemizin bugünlerine gelmesinde büyük bir emeği vardır. Bizlerde bu emeğin önemini bilen milletin partisi olarak millet sevdasıyla yola çıktığımız 2002'den bu yana çiftçilerimiz için sayısız reformu hayata geçirmeyi başardık.

Tarımsal Destek 18 Kat Arttı

Ülkemizi hakettiği refah seviyesine ulaştırmak, güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa etmek için en başından beri büyük önem verdiğimiz tarım desteklerimiz 2002'ye oranla tam 18 kat artarak sadece hibe desteği miktarı 311 Milyar Lirayı aştı. Pandemi döneminde dünyadaki birçok ülkede tarımsal ürünlerde sıkıntı yaşanırken ülkemizde hamdolsun böyle bir sıkıntı yaşanmadı. Her türlü siyaset ve politikanın dışında tutarak her yıl biraz daha geliştirdiğimiz tarım ve hayvancılıktaki potansiyelimiz geçtiğimiz yıl yaşadığımız kuraklık ve pandemiye rağmen güzel bir noktaya ulaştı. Bunu AK Parti olarak sağlam zemine oturttuğumuz tarımsal kalkınma planımız ile gerçekleştirdik.

Devletimiz Artık Sahada

Eski Türkiye'de tohum için el açılan günleri geride bırakarak Üniversitelerimizin laborotuvarlarında "Ata Tohumu" sloganıyla yerli tohum üretmeye başladık. Üretirken doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimizin sahada bizzat yanına giderek uğradığı zararı tespit edip anında gereken ne ise yaparak çiftçilerimizin yanında olduğumuzu üretmeye ara vermeyeceğimizi gösterdik. Bütün bunlar için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanlığı görevini yürütmüş tüm bakanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle en temel ve değerli varlığımız olan toprağı işleyerek, emek vererek üreten, ürettikçe ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum.

Editör: Haber Merkezi