“Tarihin dokusunda kitabın kokusunda”

Afyonkarahisar Belediyemiz ve Valiliğimizin himayelerinde 24 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında “Tarihin dokusunda kitabın kokusunda” sloganıyla 3’üncüsü düzenlenen Afyonkarahisar Kitap Fuarı, Afyon Motor Sporları Merkezi’nde, 100’ yakın ulusal yazar, 50 Afyonlu yazar, çok sayıda yazarın söyleşi ve imza etkinliklerinin yapılacağı zengin bir içerik ile kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

Afyon Motor Sporları Merkezi'nde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda müzik dinletisiyle devam etti.

Açılışta, bir konuşma yapan AS Fuarcılık Koordinatörü Mehmet Abdioğulları, desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Valimiz Gökmen Çiçek ve tüm kamu kurumlarına teşekkür etti. Afyonkarahisar Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ise organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“KONU EĞİTİMSE AKAN SULAR DURUR”

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ise “Konu eğitim olunca akan sular durur” dedi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak kitap fuarına destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Belediye olarak eğitime nasıl katkı verebilir, ilimizin eğitim düzeyini nasıl artırabilirizin gayreti içindeyiz. Her zaman here koşulda eğitim hususunda yapılan çalışmalara destek veriyoruz. Kitap Fuarının düzenlenmesi konusunda yapılan istişarelerde belediye olarak destek vermeyi arkadaşlarımıza beyan ettik. Valimiz Gökmen Çiçek öncülüğünde bu fuarı gerçekleştiriyoruz. İyi ki kitapseverler ile yazarları bu güzel ortamda buluşturduk. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Dinimizde ilk emir “Oku”dur. “Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu?” hükmü gereği, “İlim Müslümanın yitik malıdır nerde bulursa almak zorundadır” düsturları gereği hareket ediyoruz. Bizler bir aracıyız. Eğitim alan yavrularımızın daha güzel yetişmesi için bize düşen görev ne ise onu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERE BURS BU YILDA DEVAM EDECEK”

Afyonkarahisar Belediyesi’nin eğitime yönelik çalışmalarını da anlatan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Bu kapsamda farklı çalışmalarda hayata geçiriyoruz. Onlardan biri de burs desteği. Her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs sağlıyoruz. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere burs desteği sağlarken üniversite öğrencilerimiz içinde yeni bir uygulamamız olan ‘Kale Kart’ uygulamasını başlattık. İkametini şehrimize taşıyan üniversite öğrencilerimize ulaşımda %10 sosyal tesislerde %20 hanımlar lokalinde %20 indirim yaptık. Afyonkarahisar 737 bin nüfuslu bir il. Erenler üniversite öğrencilerimizin yoğun olarak konakladığı bir yer. Burada bulunan öğrenci sayısı 20 binin üzerinde. İller bankasından gelen ödenek ile hem Öğrencilerimize hem de şehrimize hizmet edeceğiz. Başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“KÜLTÜREL ANLAMDA SIÇRAMA YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek 3. Kitap Fuarının açılışında yaptığı konuşmada, şehrimizin binlerce yıllık tarihi olduğunu ve üzerinde çok büyük medeniyetlerin kurulduğu bir şehir olduğunu söyledi. Hitit, Frig, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren Afyonkarahisar'ın çok büyük eserler barındırdığını dile getiren Valimiz Gökmen Çiçek, şöyle konuştu: "Bu şehir son 10 yıldır büyük bir sıçrama yaptı. Hem turizmde hem ekonomi ve ticari hayatında güzel işler yapılıyor. Hız aldık gidiyoruz. Ama bu hızımızı beşeri insan kaynaklarımızla da kalkındırmalıyız. Bizim kültürel anlamda da mutlaka sıçrama yapmak zorundayız."

STANDLARI TEK TEK ZİYARET ETTİLER

Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar'daki kitap okuma oranını dünya ve Avrupa ülkeleriyle kıyaslayarak okumanın önemine dikkat çekti. Afyonkarahisar'dan çok ünlü yazarlar, mütefekkirler ve sanatkarlar çıkmasını çok arzu ettiğini anımsatan Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek "Son zamanlarda göğsümüzü kabartan başarılarla da karşılaşıyoruz. Teknofest ile TÜBİTAK'ta öğrencilerimiz büyük başarı ve madalyalar elde etti. Ekiplerimizi tebrik ediyorum. Bizim genç kalemleri de ortaya çıkarmamız lazım. Bu anlamda bu kitap fuarının da çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bazı şehirler, sinema ve tiyatro festivalleri ile anılıyor. Afyonkarahisar'da varsın kitap fuarıyla anılsın. Oraya doğru da hızla gidiyoruz." dedi.Konuşmaların ardından il protokolü, stantları inceledi.110 stantta 200 yayınevinin yer aldığı fuar alanında incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, stantları tek tek dolaşarak fuarın gidişatı hakkında bilgiler aldı.3. Kitap Fuarı 3 Ekim tarihine kadar her gün 09:00-20:00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Fuar kapsamında 25-26 Eylül ile 2-3 Ekim tarihlerinde Frigya’ya 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 saatlerinde ücretsiz gezi düzenlenecek.

Editör: Haber Merkezi