Tarihi Konak Vatandaşların Hizmetinde

Sandıklı Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak tarihimizi gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışmalar kapsamında ilçemize kazandırılan “Gavas Evi” konağımız, İlçe Müftülüğümüze tahsisi yapılarak, “Aile ve Dini Rehberlik Merkezi” olarak hizmet vermeye başlayacak.

Açılış töreni; Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, İlçe Kaymakamımız Eflatun Can Tortop, İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, Belediye Başkanımız Mustafa Çöl, İlçe Müftüsü Mehmet Güler ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Yapılan tahsis töreni ile İlçe Müftülüğümüz bünyesinde hizmet vermeye başlayacak olan konağımız, vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında ilçeler arasında açılan ilk “Aile ve Dini Rehberlik Merkezi” olması münasebetiyle ilklerin arasında kendisine yer bulmuş durumda.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Mustafa Çöl; “Belediyemizin Restorasyonu ile hayat bulan kadim konaklarımızdan birisini Diyanet işleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik merkezî kurumuna tahsis ettik. Kurumu ilk açan ilçe olmanın mutluluğunu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yaşadık. Daire Başkanımıza, İl ve İlçe müftülerimize ve kıymetli fedakâr din görevlisi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sandıklımıza Hayırlı Olsun.” İfadelerine yer verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılan merkezimizin açılışına gelen kadınlarımızın da günleri unutulmadı. Kendilerine Başkan Mustafa Çöl’ün talimatları doğrultusunda, Sandıklı Belediyemiz tarafından çiçek hediye edilerek günleri kutlandı.

Editör: Haber Merkezi