Tarihcİ Yazar Ekrem Şama Afyon’a geliyor.

Milli Görüşün mihenk taşlarından ve uzun yıllar Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çalışma ekibinde yer almış araştırmacı, tarihçi şair ve Yazar Ekrem Şama Afyonkarahisar'a geliyor.

Ekrem Şama 1969 yılından itibaren kesintisiz olarak Erbakan çizgisinde bulunmuş, geri planda veya aktif olarak siyaset yapmış bir insandır. Tarihi araştırmaları ile tanınmış Ekrem Şama halen çeşitli televizyon kanallarında tarihle ilgili programlar yapıyor. Ayrıca çeşitli kitapları da bulunan Şama didaktik ve cinaslı tarzlarda şiirler de yazıyor.

EKREM ŞAMA KİMDİR?

1950 Yılında Ordu Korgan’da doğdu. Tokat İmam Hatip Okulu ve Amasya Lise’sini bitirdi. İstanbul İktisadi Ve Ticari İlimler Akadamisi’nden 1976 yılında mezun oldu. Bingöl İl’inde askerlik görevini tamamladı.

30 yıla yakın muhasebeci ve mali müşavirlik mesleklerinin her kademesinde bağımlı ve serbest olarak görev yaptı.

Bu arada siyasi ve sosyal çalışmalarda eğitimci ve icracı olarak görevler yaptı.

Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde Meclis üyesi olarak plan bütçe komisyonunda görev yaptı.

Tarihi konularda araştırmalar yapmaktadır.

Çanakkale Savaşları ve yakın tarih konularında yayımlanmış eserleri bulunmaktadır. Tarihi konularla ilgili çeşitli kuruluşların organize ettiği konferans, seminer ve sohbetlerde bulunmuş ve halen de devam etmektedir. Çeşitli radyo ve tv programlarında tarihi konularda program yapmayı sürdürmektedir.

Tarihi gençliğimize sevdirmek için yazılmış çeşitli şiir denemeleri vardır.

Çeşitli derneklerde ve gönüllü kuruluşlarda yardım ve tanıtım amaçlı faaliyetleri devam etmektedir.

Milli Görüş Partilerinin İstanbul Il Yönetimlerinde ve Genel Merkez Teşkilatları'nda yönetici ve eğitimci olarak görevler yapmaktadır.

Orta derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir.

Evli 4 evlat babasıdır.

Eserleri:

1-Şu Boğaz Harbi (Bir başka açıdan Çanakkale Savaşları)

2-Hilelerle Çanakkale

3-Şiirlerle Çanakkale

4-Cinas Cinasa Şiirler

5-Televizyon Dizisi (Tarih, sohbet, 113 dizi)

6-Başlar Ve Kılıçlar

7-Osmanlı Düşünüyordu

8-İnsanlar Ve Mallar

9-Allah Dostu Erbakan

10- İşte Bu Bayrak

AGD AFYON ŞUBESİ OALARAK ERBAKAN HAFTASI ETKİNLİĞİ

Erbakan'ı Anlama ve Şehitler Gecesi konulu program

Devleti ve Milletine olumlu katkıları olan Merhum Erbakan'ın daim hatırlanması ve yad'edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple, 40 yıllık siyasi hayatı ve son nefesine dek Devletimize ve Milletimize unutulmayacak katkıları olan Milli Görüş Hareketi Lideri merhum Necmettin Erbakan'ı Anlama ve Şehitler Gecesi konulu program tertip ettik.

Programda konuşmacı olarak Araştırmacı tarihçi , Şair ve Yazar Ekrem Şama yer alacaktır. Afyonkarahisar Lisesi Konferans Salonunda yarın 25 Şubat 2018 Pazar günü saat 19:30'da icra edilecek olan programımıza tüm halkımız davetlidir

Editör: Haber Merkezi