Tanrıverdi: "Yerel seçimler zamanında yapılacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, yerel seçimlerin erkene alınması ile ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını söyleyerek “Seçimler zamanında yapılacak” dedi.
Afyonkarahisar’daki yerel yönetimler çalışmalarını yerinde incelemek ve temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel tarafından kapıda karşılanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, gazetecilerin yerel seçimlerin öne alınması ile ilgili sorularını cevapladı.
Tanrıverdi, AK Parti döneminde seçimlerin her zaman vaktinde yapıldığını söyleyerek, "Bu yüzden Türkiye'de güven ortamı oluşmuş ve siyasi istikrar sağlanmıştır. Siyasete ve siyasetçiye güven artmıştır. Yine seçimler zamanında yapılacaktır. Seçimlerin öne alınması ile ilgili bir düşünce yoktur. Muhalefet partisi temsilcileri 2009 seçimlerinde bir olumsuzluk yaşanması sonucu malum, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçimin propaganda sürecinde bindiği helikopterin düşmesi olayı. Söylenen yoğun kış şartlarında seçim yapılamayacağıdır” dedi.
Ana muhalefet ve muhalefet partisinin konuyu ortaya koyduğu taktirde değerlendireceklerini ifade eden Tanrıverdi, şunları söyledi:
“Yerel seçimler anayasa gereği 5 yılda bir yapılır. Değişiklik için Anayasa değişikliği gerekir. Ana muhalefet partisinin değerli bir milletvekilinin de, 'İktidar partisinin sayısal üstünlüğü var. seçimler erkene alınırsa seçimlerden kaçmayız' sözleri var. Bunun bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inanıyorum. Çünkü Anayasa değişikliği için Türkiye'de 367 garabeti var. AK Parti'nin 325 oyu var Meclis'te. Bu sebepten 367'ye ulaşamıyor. Muhalefet veya ana muhalefetin bir uzlaşma gereği vardır."
Seçimlerin öne alınabilmesi için ayrı bir konunun daha var olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, "29 Mart 2014'te yerel seçimler yapıldıktan sonra 2 veya 3 ay gibi kısa zaman sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Bu iki seçimin arası çok kısa, bunların birleşik yapılmasını düşünen bir kısım daha var. Bunlar görüşülüp tartışılabilir. AK Parti bu noktada ülke menfaatine düşecek şekilde adımı atar ve Meclis'te hayata geçirilebilir" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi