TAKIMLARIYLA HALKI EL ELE, NİCE ZAFERLERE.  
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFJET Afyonspor ve Belediyespor Voleybol Takımını Nil Termal Otel'de verdiği özel davette ağırladı. 3. Lige çıkma hesapları yapan AFJET Afyonspor'a ve Voleybol 2. Ligi'nde finale yükselen Voleybol Takımına bundan sonra oynayacakları maçlarda başarılar dileyen Başkan Çoban, takımlarımıza destek olmak adına tüm Afyonkarahisar halkını çağrıda bulundu.
 
                Bölgesel Amatör Lig'de play-off'a kalma mücadelesi veren AFJET Afyonspor ile Voleybol 2. Ligi'nde finale yükselen Belediyespor Voleybol Takımımız, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Nil Termal Otel'de verdiği özel davette bir araya geldi. Takımların yönetici, teknik ekip ve sporcularının tam kadro yer aldığı davete, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Dr. Yunus Tortop başta olmak üzere, Afyonkarahisar spor camiasının temsilcileri ve spor medyası katıldı. 
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban davette yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın hem takımlar düzeyinde hem de sportif yatırımlar alanında 2009 yılı öncesi ve sonrasını değerlendirdi. 2009 yılında göreve başladığında Afyonspor'un 3. Lig'de mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Çoban; "O yıllarda kulübün genel kurulu yapılıyor; ancak divan oluşturulmuyor ve hiç kimse kulüp yönetimine talip olmuyordu. Bunun yanı sıra kulübün 3 milyon lira civarında borcu vardı. Biz belediye olarak ,3 yıl 750 bin lira civarından destek verdik. Sağolsun işadamımız Salim Pancar o dönem kulübün başına geçti ve kendi şirketinden 750 bin liraya yakın para harcadı. Kulüp borçlu olduğu için bir türlü dikiş tutmadı. Salim Bey'in de daha sonra görevden ayrılmasıyla kulüp tamamen sahipsiz kaldı ve ligden düştü. Daha sonra AFJET'in sponsorluğunda Salih Sel ile birlikte Afyonspor'u kurduk." dedi.
 
                "VOLEYBOL TAKIMIMIZ İNŞALLAH 1. LİGE ÇIKACAK"
 
                Belediyespor bünyesinde kurulan basketbol ve voleybol takımlarının kuruluşları ve hedefleriyle ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Çoban, "2013 yılında Abdullah Aydoğan'la beraber voleybol ve basketbol takımı kurduk. Basketbol takımız ilk yılında 84 takımdan oluşan Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde yer aldı. İlk yılında 24 takıma kaldı ve 3. lige katılma hakkını elde etti. Ancak o yıla mahsus olarak, 24 takımın kendi arasında oynayacağı turnuvada en başarılı 6 takımın hiç 3. ligde oynamadan 2. lig'e yükseleceği bir düzenleme yapıldı. Takımımız bu turnuvada ilk 6 ya kalarak 2. lige yükseldi. Daha sonra bilindiği gibi 2. Lig'in ismi Türkiye Basketbol Ligi olarak değiştirildiği için takımımız bu ligde oynamaya başladı. Şu anda ligde maçlar devam ediyor ve takımımız play-off mücadelesi veriyor. Erkek voleybol takımımız ise 3. Lig'den mücadelesine başladı. Burada ilk yılında 2. Lig'e yükseldi ve aynı yıl play-off'a kaldı; ancak yarı finalde elenerek 1. lige çıkamadı. Voleybol Takımımız ikinci yılında ise grup ikincisi olarak yarı finallere katıldı. Yarı finalleri hiç yenilmeden geçerek finale yükselen takımımız, 11-13 Nisan tarihlerinde Bursa'da 1.lige çıkacak takımların belirleneceği final müsabakalarında oynayacak. İnşallah final maçlarını da başarıyla geçip 1. Lig'e çıkacağız. Final maçlarını ben de izleyeceğim inşallah." dedi.
 
                "TAKIMLARIMIZIN YILLIK BÜTÇE 3 MİLYON LİRA"         
 
                Basketbol ve voleybol takımlarının ekonomik anlamda yönetiminin çok kolay olmadığını vurgulayan Başkan Çoban, "İki yıldır basketbol ve voleybol takımlarına ayırdığımız bütçe 2 milyon liranın üzerinde. 1 milyon lira civarında iddiadan yardım geldiğini düşünürseniz takımlarımızın bir yıllık bütçesi 3 milyon lira. Tüm bu giderleri Belediye olarak biz karşılıyoruz.  Bir il belediyesinin bir yılda 3 milyon liralık bütçeyle sporda var olması önemli bir hadisedir" diye konuştu. Futbol, basketbol ve voleybolda takımlar kurarken, bu takımları sportif yatırımlarla desteklemek ve Afyonkarahisar'ı sporda ön plana çıkarmak adına Spor Kompleksi'ni yaptıklarını belirten Başkan Çoban, 2009 yılında henüz Belediye Başkanı Adayı iken Spor Kompleksi'ni açıkladığında hiç kimsenin böyle bir projenin gerçekleşeceğine inanmadığını söyledi. Arap takımlarının sürekli kamp için aradığını dile getiren Başkan Çoban, Avrupa takımlarının da ekiplerini gönderip kompleksi ve sahayı incelettiğini belirterek, "Geçen haftalarda Beşiktaş'tan bir ekip geldi. Saha zemini hariç hiçbir eksiklik bulmadılar. İnşallah saha ile ilgili düzenlemeye de en kısa zamanda başlayacağız" diye konuştu.
 
                "SPOR KOMPLEKSİ'NDE 92 ODALI SPORCU OTELİ YAPACAĞIZ"
 
                Futbol, voleybol ve basketbol takımlarını tek bir noktada toplamayı hedeflediklerini belirten Başkan Çoban, Spor Kompleksi'nin içerisinde 92 odalı sporcu oteli yapacaklarını açıkladı. Otelin projesinin bittiğini ve şu an ihale aşamasında olduğunu  kaydeden Başkan Çoban, otelin 10 milyon liraya mal olacağını söyledi. Ayrıca Spor Kompleksi'nde iki tane olan spor salonunu üçe çıkardıklarına dikkat çeken Başkan Çoban, bu salonun zemininin FIBA onaylı olduğunu ve Türkiye'de sadece 7-8 yerde bulunduğunu söyledi. Sahipata Mahallesi'nde ikinci bir spor salonu daha yapacaklarını kaydeden Başkan Çoban, salonun projesinin bitmek üzere olduğunu ifade ederek, "Bu spor salonumuz, voleybol, hentbol ve futsala uygun olacak. Eski spor salonumuzun çatısı çelik olduğu için bu çatıyı yeni salonda kullanacağız. İnşallah Belediye olarak 2 bin kişilik bir salonunu daha ilimize kazandıracağız. Diğer spor salonu inşaatımız da başladı. Allah nasip ederse 700 kişilik salonumuz da 2017 yılı Haziran ayında hizmete girecek. İki ayrı spor salonu olan bu salonda, eskrim judo ve güreş müsabakalarının yapılabileceği iki ayrı salon daha olacak" dedi.    
 
                "MOTOR VE OTOMOBİL DRAG PİSTİNİ BU YIL BİTERECEĞİZ"
 
                Spor Kompleksi'nde iki tane saha hariç, tüm sahaların ve stadyumun Afyonkarahisar Belediyesi'ne devriyle ilgili yetki yazısının geldiğini vurgulayan Başkan Burhanettin Çoban, bu devri, Spor Kompleksinin yanındaki 160 bin metrekare boş alanı da kendilerine verilmesi şartıyla kabul ettiklerini ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün bu konuda olumlu görüş verdiğini açıkladı. İlgili tüm yazıların Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop'a gönderildiğini aktaran Başkan Çoban, muhtemelen önümüzdeki hafta veya bir sonraki hafta protokol yapılacağını kaydetti. Spor Kompleksinin yanındaki 160 bin metrekare boş alanda Türkiye'ye örnek bir motor sporları pisti yapacaklarını belirten Başkan Çoban, "Bu proje için yaklaşık 5 ila 10 milyon lira para harcağız. Motokros ya da süpermoto dediğimiz, toprak zeminli veya asfalt zeminli bir motor sporları pisti olacak. Bu konuda Motor Sporları Federasyonu ve Kenan Sofuoğlu ile görüşeceğiz. Uluslararası motorcuların rağbet edeceği bir pist yapacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. Bilindiği gibi o bölgede, Sadıkbey'den Spor Kompleksi'ne kadar uzanan bir dere var. Şu an 20 gündür orada çalışıyoruz. Çalışmalar bittiğinde bu bölgede bir de 5 milyon TL maliyetli motor ve otomobil drag pisti yapacağız. Drag pistini bu yıl bitirmek istiyoruz. Motor sporları pisti ile ilgili proje yapacak mimar bulamıyoruz. Bulursak bu sene onun da yapımına başlayacağız" dedi.
 
                "İNŞALLAH PLAY-OFFLARI DA GEÇEREK 3. LİG'E YÜKSELECEĞİZ"
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın bu konuşmasının ardından AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı Salih Sel kısa bir değerlendirme yaptı.İlk olarak, davetinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür eden Kulüp Başkanı Sel, Başkan Çoban'ın ifade ettiği Afyonkarahisar'ın artık sporla da anılır bir kent haline geldiğini söyledi. Bölgesel Amatör Lig'de şu anda şampiyonluk mücadelesi verdiklerini ve büyük olasılıkla play-off'a kalacaklarını kaydeden Başkan Sel, hedefimiz doğrultusunda ilerliyoruz. İnşallah play-offları da geçerek, 3. Lig'e yükseleceğiz" dedi. AFJET Afyonspor'u kurarken her yönüyle örnek bir kulüp olmayı amaçladıklarını belirten Sel, "Yönetimiyle teknik ekibiyle futbolcularıyla çok güzel bir takım kurduk. Taraftarlarımız da sağolsunlar çok iyi seviyede. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın konuşmasının başında bahsettiği 'hiç kimsenin yönetimine aday olmadığı, genel kurulda divan teşekkülünün bile oluşmadığı Afyonspor'u' hedefleri olan bir kulüp haline getirdiklerini vurgulayan Salih Sel, bu konuda en büyük gücü takımın sponsoru olan AFJET'ten aldıklarını söyledi. AFJET'in sponsorluğu olmasa geçmişte olduğu gibi kulübün zor günler yaşayabileceğine dikkat çeken Sel, başta Vali Hakan Yusuf Güner olmak üzere AFJET'in tüm yönetim kuruluna teşekkür etti.
 
                "ŞİMDİ GÜN, TAKIMLARIMIZA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR"
 
                Afyonkarahisar halkının yıllardır spora aç olduğunu belirten Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan ise Belediyespor'un voleybol ve basketbol takımlarıyla AFJET'in ise futbol takımıyla halkın beklentilerini karşılamaya başladığını söyledi. Belediyespor voleybol takımının ve AFJET Afyonspor'un bir üst lige çıkma noktasında kritik viraja kadar geldiğini hatırlatan Aydoğan, "Yönetimi teknik ekibi ve oyuncularıyla biz hazırız. Afyonkarahisar halkından, zorlu geçecek bu play-off ve final müsabakalarında destek bekliyoruz. Temennimiz o ki, inşallah Afjet Afyonspor takımımız ikinci maçı görmeden ilk maçta 3. Lig'e yükselir. Yarı finalde 3'te 3 yaparak büyük başarıya imza atan voleybol takımımızın da inşallah finalde de aynı başarıyı göstererek 1. Lig'e çıkacağına inanıyorum. Şimdi gün, takımlarımıza sahip çıkma günüdür. Şimdi gün, yöneticisi, teknik ekibi, oyuncusu ve halkıyla herkesin tek vücut olma günüdür" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi