“Tahıl krizinin çözülmesini CHP ne zaman AYM’ye götürecek merak ediyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay bugün düzenlediği toplantıda gündemi değerlendirdi. Başkan Uluçay konuşmasında tahıl krizinin çözümüne değinerek “Dünyanın vicdanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye halkına değil, dünyadaki 8 milyar insanın yaşayacağı kıtlığa karşı önemli bir başarı elde etmiştir” dedi. Uluçay “Şimdi merakımız; Tahıl krizinin çözümünün CHP tarafından ne zaman Anayasa Mahkemesine götürülecek olmasıdır?” diye de göndermede bulundu.

AK Parti olağan basın toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Toplantıya İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile birlikte, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu ve İbrahim Yurdunuseven, Tanıtım ve Medya Başkanı Yakup Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı.

“Afyonkarahisar’ın gelişimine katkı sunan basın çalışanlarımızın gününü kutluyorum”

Toplantının ilk konuşmasını İl Başkanı Uluçay yaptı. Uluçay, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlayarak sözlerine başladı. “Basına açık her programımızda bizlerle birlikte koşuşturan, yağmur-çamur, sıcak-soğuk, kar-kış demeden mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan basın mensupları, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır” diyen Uluçay, “Teknolojik yeniliklere ayak uyduran her medya kuruluşu kendini yenileyerek daha fazla kitlelere ulaşıyor. Özellikle de sosyal medya, medyanın bir parçası haline geldi. Bu vesile ile başta Afyonkarahisar’ın gelişimine katkı sunan basın çalışanlarımız olmak üzere, tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Pençe – Kilit operasyonları

Uluçay’ın bir başka gündemi ise Pençe-Kilit operasyonlarıydı. Uluçay, “Kahraman ordumuzun Irak’ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaralanan gazilerimize acil şifa, şehit düşen evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun” dedi.

“Vatandaşlarımızın yanında ve emrindeyiz”

Uluçay, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmesiyle birlikte milletvekillerimiz geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda sahaya inerek mahalle mahalle, köy köy belde belde ilçe ilçe çalışmalarını sürdürüyor. Sahanın nabzını tutan milletvekillerimiz vatandaşlarımızın talep ve önerilerini alarak ilgili bakanlara iletiyor ve sorunu yerinde çözümlüyor. Tabi bununla birlikte 2023 seçimleri için teşkilat olarak sahaya inerek vatandaşlarımız ile bire bir temas ediyor, dinliyor ve taleplerini alıyoruz. Biz birileri gibi seçimleri sosyal medya gündemine güvenip reel olarak netice bekleyen bir parti değiliz. Her zaman vatandaşlarımızın yanında ve emrindeyiz” ifadelerine yer verdi.

“Dünyanın en büyük sorunu Cumhurbaşkanımız liderliğinde çözüme kavuşuyor”

Dünyadaki tahıl krizinin çözümüne de değinen Uluçay şöyle konuştu; Tüm dünyayı uzun süredir meşgul eden küresel gıda krizinin çözümünde büyük rol oynayacak bir girişime vesile olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük sorunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarlı girişimleri ve liderliği sayesinde kısa sürede çözüme kavuşacaktır. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan gemi trafiği ile Karadeniz’den dünyanın birçok ülkesine yeni bir tedarik yolu açmış olacağız. Bu son derece önemli planın icrası ve denetimi, İstanbul’da kurulacak müşterek koordinasyon merkezi tarafından gerçekleştirilecektir. Rusya ve Ukrayna tarafıyla İstanbul’da atmakta olduğumuz bu müşterek adımın barışa yönelik umutları canlandıracak yeni bir dönüm noktası olmasını diyorum.

“Tahıl krizinin çözümünü CHP ne zaman AYM’ye götürecek merak ediyoruz”

“Tahıl krizinde dünyanın vicdanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye halkına değil, dünyadaki 8 milyar insanın yaşayacağı kıtlığa karşı önemli bir başarı elde etmiştir” diyen Uluçay konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Tahıl Sevkiyatı Anlaşması ile dünyanın açlık ve kıtlık sorunu çözülmüştür. Anlaşma ile birlikte dünyanın dört bir tarafından ülkemize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik mesajları yağmıştır. Ülkemizde birileri hala pandemi dönemi kahvehane ve oyun salonlarındaki iskambil kağıdı destelerinin hijyen sorununa kafa yorarken, Cumhurbaşkanımız dünyanın en çetrefilli sorunu olan tahıl krizini sona erdirmiş ve tüm dünya ayakta alkışlamıştır..Bu sorunun çözümü ülkemizi dünyanın en önemli ve stratejik bir ülkesi haline geldiğini bir kez daha teyit etmiştir. Ülke olarak Suriye’de savaştığımız Rusya’dan S-400 alıyor, Rusya’nın savaştığı Ukrayna’ya SİHA satıyoruz. Sonra da iki düşman ülkeyi de aynı masada ikna edip dünyanın tahıl krizini çözüyor, sonra dönüp ülkemizde iskambil kağıdı destelerinin hijyenini dert eden CHP genel başkanı ile muhatap oluyoruz. Değerli basın mensupları; şimdi merakımız; Tahıl krizinin çözümünün CHP tarafından ne zaman Anayasa Mahkemesine götürülecek olmasıdır?

Akkuyu Nükleer Santrali

Uluçay, “Türkiye’nin enerji kaynaklı cari açık sorununu hafifletecek Akkuyu Nükleer Güç Santralinde işler hız kesmeden devam ediyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 4’üncü ve son reaktörünün temeli düzenlenen törenle atıldı. Her biri 1200 megavat olmak üzere 4 reaktör bulunan santralin toplam kurulu gücü 4 bin 800 megavat olmak ile birlikte yılda 35 milyar kilovatsaat elektrik üretimi yapılacaktır. 2023 yılında Türkiye’ye enerji verecek olan santral bittiğinde ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 10'nu tek başına karşılayacak” dedi.

“Çiftçilerimize destek ödemeleri bereketli olsun”

Uluçay, “Yediğimiz her lokmada emekleri olan, alın teri ve emeği ile çaba harcayarak topraktan ürettikleri değer ile ekonomiye güç veren çiftçilerimizi her fırsatta ekonomik olarak desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çiftçilerimize; Buğday için kilogram başına 1 TL ₺, arpa için kilogram başına 0.50 kuruş ₺ Toprak Mahsulleri Ofisi alım primi desteği ödenecektir. Ülkemize değer katan emektar çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun.

“Öğrenci kredilerinin geri ödemelerinde 26 milyar liralık yükü kaldırdık”

Türkiye’nin, dünyanın devlet eliyle verilen en kapsamlı yükseköğrenim yurdu, öğrenim kredisi ve öğrenci bursu sistemine sahip ülkesi olduğunu vurgulayan Uluçay, “Bugüne kadar kredi ödemelerinin yıllık güncellemesi belirli bir faiz oranı üzerinden değil, yurt içi üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyordu. Kamuoyunda konuşulduğu üzere bugüne kadar hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapılmamıştır. Cumhurbaşkanımız, kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdıklarını duyurmuştur. Alınan bu kararla kredi geri ödemelerinde toplamda 26 milyar liranın üzerinde bir yük gençlerimizin üzerinden kaldırılmıştır. Böylece, mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin, kredi almış, ancak henüz mezun olmamış 812 bin, geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin olmak üzere toplam 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Öte yandan devlete bağlı üniversitelerimizin tıp ve diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacaktır. Her fırsatta gençlerin geleceğine yönelik çalışmalar yapan müjdeler veren Sayın Cumhurbaşkanımızı eleştirenlerin öğrencilerin bursları iptal edilsin diye anayasa mahkemesine başvuru yapıp belediye burslarını iptal ettirdiklerini gençlerimiz unutmadı unutmayacaktır” dedi.

“15 Temmuz’da hainlerle anlaşıp kaçacak delik aradılar”

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Başkan Uluçay, “Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun, 15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan olmuştur. Cumhur İttifakı olarak, bu mücadeleyi o gece nasıl ispatladıysak, şunu bilelim ki bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz. Ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi musibetlere, milletimizin bir daha esaret tehdidine maruz kalmaması için büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını kararlılıkla sürdüreceğiz. Dünyadaki siyasi ve ekonomik güç odaklarının yeniden yapılandığı bir dönemde ülkemizi bir kez daha oyun dışında bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı kendi ellerimizle sunmayacağız. En ufak bir konuda gazetelere televizyonlara çıkmak ve basın açıklaması yapmak için yırtınanların 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini tiyatro oyuncusu olarak görenlere ses çıkarmaması acziyetlerinin ve aidiyetlerinin ispatı olmak ile birlikte, o gece hainlerle anlaşıp kaçacak delik arayanlarda, bu alçaklığa göz yumanlar da bunlardan farklı değildir. CHP genel başkanı çıkıp hala 15 Temmuz silinecek diyor. Bunların şehitlerimize saygısı olmadığı gibi devlete ve millete de saygısı yoktur. Emir aldıkları kişiler büyükelçiler ve ülkemizi parçalamak isteyen dış düşmanlarımızdır. Bu zihniyetten olsa olsa maşa olur. Maşa olanların sonunu da Afganistan’da yakın zamanda Amerikan uçaklarının kanatlarında kaçmaya çalışmalarında şahit olduk” diye konuştu.

“CHP, FETÖ’yü koruma altına almıştır”

Uluçay, “Bununla birlikte CHP Genel Müdürünün 15 Temmuz’da FETÖ’nün adını anmadan hainleri gücendirmemek adına yaptığı açıklamanın tek satır ile geçiştirilmesi CHP’nin FETÖ’yü koruma altına aldığının ispatı olmuştur. FETÖ’cüler istedikleri kadar kaçsın, istedikleri ülkeye giriş yapsın, FETÖ’ye yönelik operasyonlar hem ilimizde, ülke genelinde ve yurt dışında devam edecektir. Bu işin sonu bellidir. Bu hainler ya vatansız ölecektir, ya da Türk adaletinin karşısında çıkarılıp hesap verecektir.

Chp ve iyi partinin genel başkanları neden bugüne kadar FETÖ ve PKK ya karşı tek bir söz söylemiyor? Neden Diyarbakır’a kadar gidip gözü yaşlı Diyarbakır annelerini ziyarete gitmiyorlar? Kendisi anne olan bir genel başkanın bu ziyareti gerçekleştirememesi birilerinden izin alamadığının açıkça ispatıdır. Şimdi iktidar hayaliyle sunduğunuz projeleriniz için izin verecekler mi siz önce onun iznini alın. Vatandaşımız her şeyin farkındadır milletimizin aklıyla alay edenlerin hayalleri 2023 de sandığa gömülecektir. Yetkiyi yine her zaman gücünü milletten alan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a vereceklerdir” dedi.

Güreş şampiyonlarını tebrik etti

Uluçay, “Avrupa Güreş Şampiyonasında bizleri gururlandıran Taşoluk Belediye Sporlu sporcularımızdan Fatma Yılmaz Avrupa Şampiyonu, Yağmur Karabacak ve Duygu Gedik Avrupa 3. olarak bizleri gururlandırmış, göğsümüzü bir kez daha kabartmıştır. Bu vesileyle sporcularımızı ve hocamızı tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar Belediyesinin yatırımlarını anlattı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırımlarına da değinen Başkan Uluçay, “Afyonkarahisar ticaretinin kalbinin attığı merkezlerden olan Uzun Çarşı için Afyonkarahisar Belediyemiz harekete geçmiş, projeleri hazırlamış, esnaf ile görüşülmüştür. Gelen talepler ve ihtiyaçlar değerlendirilerek çarşının tarihi ve modern görünüme kavuşması için başlayan çalışmalar devam ediyor. Tarihi çarşıya yeni bir kimlik kazandırma hedefi ile yapılacak hizmetler ardından çarşının cazibesinin artması esnafların daha güzel şartlarda çalışabilmesi amaçlanıyor. Uzun Çarşı esnafımıza çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Belediyemiz vizyon projelerinin yanında şehrimizin alt yapısına da büyük önem veriyor. Yağışların ardından su basma olayları ile karşı karşıya kalan Uydukent Osmangazi, Orhangazi ve Yeşilyurt Mahalleleri yağmur suyu hattına kavuşuyor. Yeşilyurt, Osmangazi ve Orhangazi mahallerimizi kapsayan 44 bin metrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları devam ediyor. Bununla birlikte rahat ve konforlu ulaşım ağı kurmak için 7/24 çalışan Afyonkarahisar Belediyesi 60 iş makinesi, 100 personelle️71 bin 220 ton sıcak asfaltı yollarla buluşturmaya devam ediyor. Vizyon projeler ve seçim vaadi olan hayal proje Afyonkarahisar Teleferik için yer teslim töreni yapılarak start verildi. Eleştirilere konu olan yatırımın yolcu garantisiz olacağı da Başkanımız tarafından duyuruldu. Zaferin 100. Yılında 100 milyonluk dev projenin 1 Mayıs 2023'te tamamlanması hedefleniyor” ifadelerine yer verdi.

“Afyonkarahisar belediyesini eleştirenler kendi ayıplarını örtme çabasındadır”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i eleştiren muhalefet partilerine seslenen Başkan Uluçay şöyle dedi; Muhalefet ederken önce kendi yönettiğiniz her tarafından ayrı rezillik tüten belediyelerinize bakın. Sel baskınında bile tenezzül edip vatandaşın derdine ortak olmak yerine tatilini bölmeyen İstanbul büyükşehir belediye başkanı mı başarılı yoksa sel olduğunda makamında grand tuvalet oturup sahaya inmeyen Ankara büyükşehir belediye başkanınız mı başarılı? Yoksa her tarafı çöp kokan İzmir’in büyükşehir belediye başkanı mı? Afyon belediyesi bugüne kadar maaş ödeyememe veya borç ödeyememe durumuna düşmemiş bir belediyedir. Belediye başkanımız ve ekibi her fırsatta vatandaşının yanında oluştur ve olmaya da devam edecektir. Metrobüslerinin bakımını bile yapamayanların Afyon belediyesini eleştirmesi kendi ayıplarını örtme çabalarından başka bir şey değildir.

“Gazeteciyim diyerek birilerinin namusuna hakaret edilmesi kul hakkıdır”

Başkan Uluçay’ın ardından konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de “24 Temmuz Basın Bayramı Ve Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum. Bu konu ile ilgili sizlerle paylaşmak istediğim birkaç anekdotum var. Bunları özellikle dikkatinizi sunmak istiyorum gazetecilik haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesidir. Anayasada teminat altına alınmıştır. Fakat bu vazifeyi yerine getirirken maalesef bazı yazılı ve görsel basın her ne kadar ‘tarafsız yazıyoruz’ dese de maalesef bazen taraf oluyorlar. Bu olmaması gereken bir hadise. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Yine gazetecilik yaparken haber almayı öne çıkarmak gerekiyor ama birilerine hedef tahtasına koymak, insanları bazı kelimelerle öne çekerek onların kişiliğine, şahsiyetine, namusuna hakaret edilmesine sebep olmak bence bir kul hakkıdır. Bunu da Özellikle buradan vurgulamak istiyorum. Bunlar Afyonkarahisar basınımızın özellikle dikkat ettiği hususlar. Bunu biliyoruz ama biraz daha hassasiyeti rica ediyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanımız dünyada savaşan iki ülkenin arasında arabulucu olan tek lider olma özelliğine sahip”

Yurdunuseven tahıl koridoru konusuna da dikkat çekerek şöyle konuştu; Cumhurbaşkanımızın liderlik vasfının bir kez daha tescillendiğini bir kez daha gördük. Özellikle tahıl koridoru açılması olayının üzerine basa basa söylemek istiyorum. Dünya Rusya ile Ukrayna'yı bir araya getiremezken bir çözüm bulamazken Sayın Cumhurbaşkanımız 2 düşman ülkeyi aynı masaya oturtarak önümüzdeki dönem için ciddi sıkıntılara sebep olacak tahıl konusunu gıda sorununu çözmüş bulunuyor. Bu şu anlamı taşıyor; Bundan sonra olabilecek olaylarda Sayın Cumhurbaşkanımız her halükarda dünya gündemine ara çözüm uygulayan aracı bir lider vasfını da göstermiş olacak. Bundan dolayı ben Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. 20 yıl içerisinde yapılanları tek tek sizlere bahsetmek kolay değil. Çok uzun zaman alır ama maalesef bazı gözler var ki görmüyor, bazı kulaklar var ki duymuyor. Biz bu görmeyenlere ve duymak istemeyenlere ne kadar anlatsak ne kadar söylesek maalesef yeterli gelmiyor. Vatandaşlarımız sağ olsun teveccühlerini gösteriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızı 2 defa seçtiler. Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisindeki ilk seçiminde, yani halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanı olacak. Gerçekten %50 rakamını geçmesi zor olacak ama Sayın Cumhurbaşkanımız bunu gerçekleştiren bir Cumhurbaşkanıdır. Biz AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımızın her daim arkasında ve destekçisiyiz. Halkımızda sağ olsun bizlerin arkasında ve destekçisidir.

“Zaferin 100. yılına yakışır devasa projeler”

Afyonkarahisar 20 yılda muazzam bir gelişim göstermiştir. Pek çok sektörde lider konuma gelmiştir.

Yatırım ve teşviklerden en fazla yararlanan illerden biri olmuştur. Afyonkarahisar’ımıza 40 milyar TL’den fazla muazzam bir yatırım gerçekleştirerek destan yazdık. 442 adet DSİ yatırımını ilimize kazandırdık. İl merkezi ve ilçeler dâhil olmak üzere toplam 1500 köprü inşa ettik. 68 adet baraj ve göleti ilimize kazandırdık. “Su medeniyettir” dedik ve 53 adet içmesuyu tesisi ile şehir merkezi ve ilçelerimizin içmesuyu mesel’esini kökünden çözdük. 742.000 dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yılda ilave 1,1 milyar TL gelir artışı sağladık. 1938 yılından beri bir hayal olan Akarçay’ı ıslah ederek şehrimizin incisi haline getirdik. Ormancılık alanında ilimizi adeta yeşil Afyonkarahisar yaptık. İlimizde son 20 yılda 111 milyon adet fidan diktik. Orman alanımızı %12’den %20’ye çıkardık. Afyonkarahisar’da 4 adet şehir ormanı, 18 adet bal ormanı ve 22 adet mesire yerini tesis ettik. Bu alanda ilimize son 20 yılda toplam 10 milyar TL’den fazla yatırım yaptık. Kokarçay artık Akarçay oldu. Teknelerin yüzdüğü güzel bir yer oldu. 40 bin liraya daire satılamayan yerde şimdi 1 milyon liraya daire zor bulunabiliyor. Bu önemli yatırım sayesinde şehrimizin çehresi değişti.

“Salgın ve kuraklığa rağmen kesintisiz içmesuyu…”

Son konuşmayı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu yaptı. Eroğlu, “Afyonkarahisar şehir merkezi ve ilçelerimizin içmesuyu problemlerini çözdük. Yıllık 49,14 milyon m³ içme ve kullanma suyu temin edilerek 661.165 kişiye içme ve kullanma suyu sağladık. İnşa ettiğimiz isale hatları ve içmesuyu arıtma tesisleri ile yerleşim yerlerimize menba kalitesinde içmesuyu verdik. Salgın döneminde vatandaşlarımıza kesintisiz su verdik. Böylece salgın korkulan boyutlara ulaşmadı. Ulaştırmada dev yatırımlar… Son 20 yılda bölünmüş yol uzunluğunun 10 kattan fazla artırarak 54 km’den 583 km’ye yükselttik” dedi.

“Ülkemizde en fazla bölünmüş yol ilimize yapılmıştır”

“Afyonkarahisar-İstanbul 10-12 saatten 5 saate, Afyonkarahisar-Ankara 5 saatten 2,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir 6 saatten 3 saate inmiştir” diyen Eroğlu şöyle konuştu; Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Hızlı Tren Projesi’nde ilk rayları en kısa zamanda döşeyeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan ve toplam 503 km uzunluğundaki bu proje; 3 kesimden meydana gelmektedir. Kesim Yenice – Banaz arası 249 km, Kesim Banaz – Salihli arası 152 km, Kesim Salihli – Menemen arası 102 km’lik hatlardan oluşmaktadır. Hızlı Tren Projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası toplam seyahat süresi 14 saatten 3,5 saate düşecektir. Afyonkarahisar–Ankara arası ise 1 saat 15 dakikaya, Afyonkarahisar İzmir arası da 2 saat 15 dakikaya inecektir. Bu projeyle yılda takriben 13 milyonun üzerinde yolcu taşınması planlanmaktadır.

“Sağlıkta Büyük Yatırım…”

İlimiz ve ilçelerimize sağlık alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Eroğlu, “Takriben 855 milyon TL yatırım yaparak bir rekora imza attık. Toplam sağlık personeli sayısı; 2003 yılında 3.841, 2021 yılında 9.483. Hastanelerimizdeki yatak sayısı; 2003 yılında 1.603, 2021 yılında 2.376. Şehrimize 400 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi kazandırdık. 300 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yaptık. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ilimize kazandırdık. Bu hastaneye ülkemizin dört bir yanından hastalar gelmektedir. Hayırsever Özcan Halaç tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi yanına ilave bina kazandırılmıştır. Sağlık Bilimleri Üniversitemiz bünyesinde Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi çok modern cihazlarla hizmet vermektedir. İlçelerimiz de sağlık yatırımlarından fazlasıyla nasibini almıştır. 112 Acil İstasyon Sayısını 14’ten 38’e çıkardık. 112 acil ambulans sayısını 16’dan 62’ye çıkardık. 4 adet kar paletli ambulans kazandırdık. 1 adet helikopter ambulans kazandırdık” dedi.

“Eğitimde köklü dönüşüm yaptık…”

Son 19 yılda 555 milyon TL’lik eğitim yatırımı yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, “Eğitim her zaman öncelikli konularımızın başında geldi. Afyonkarahisar’da eğitim seviyesini yükseltmek için 2021-2022 öğretim yılında büyük bir seferberlik başlatılacaktır. Afyonkarahisar Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Onur Yılmaz, LGS'de bütün soruları bilerek 500 tam puan ile Türkiye birincisi oldu ve bizi gururlandırdı. Okul sayısı; 2002 yılında: 599, 2021 yılında: 886. Derslik sayısı; 2002 yılında: 5.126, 2021 yılında: 8.042. Öğretmen sayısı; 2002 yılında: 6.140, 2021 yılında: 10.156. 57 milyon TL maliyetinde 27,6 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttık. Sınıfları daha modern ve teknolojik sınıf haline getirdik. Son 19 yılda; 12.624 adet bilgisayar, 662 ADSL Bağlantısı, 468 Bilişim Sınıfı kurduk” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi