Tağ: Güney Kıbrıs Halkını Kınıyoruz
Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığından Güney Kıbrıs Halkını Kınama İle İlgili Basın Bir Açıklaması yaptı. Basın açıklamasında:
“Türk Bayrağını Yakma Girişiminde Bulunan Güney Kıbrıs Halkını Kınıyoruz”
Bugün tüm yurdumuzda Ülkü Ocaklarımız olarak hep birlikte yaptığımız basın açıklamalarımızla bu rezalet olayı kınıyoruz. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanı Emre Burak TAĞ yaptığı açıklamasında;
Türklüğün ve Türk’e dair her şeyin hem yurt içinde hem de yurt dışında saldırıya uğradığına her gün başka bir olay vasıtasıyla şahit olmaktayız. Bu saldırıların kimi ekonomik çıkar dışında hiçbir kaygı gütmeyen ülkelerce kurulan sahte örgütler aracılığıyla, kimi de boş hayallere kapılanların kinle beslenen toplumsal politikaları vasıtasıyla yapılmaktadır. İşte bu saldırı zincirine bir halka da bugün Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde eklenmiştir.
Bugün Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Lefkoşa kentinde bulunan Hürriyet Meydanı’nda yerli halk Türk Bayrağı’nı yakma girişiminde bulunmuştur. İnsanların bankaların açılmasını beklediği bir sırada yabancı bir turist cebinden Türk Bayrağı çıkarıp sallayınca çevredekilerin saldırısına uğramıştır. Bayrağı ele geçiren yerli halk onu yakmaya çalışmış, ancak amacına ulaşamamıştır. Bayrağı açan turist ise kalabalığın elinden ancak polis yardımı ile kurtulabilmiştir. Saldırı sırasında Rum Kesimi vatandaşlarının “Kıbrıs Rum’dur, Rum kalacak.” şeklinde bağırdıkları işitilmiştir.
Bu saldırgan kalabalığa sorulması gereken ilk soru şudur: Kıbrıs ne zaman Rum’dur ki Rum kalsın? Bizans imparatorluğu zamanında adım atılan her yeri Rum diyarı sanmak, ne yazık ki Avrupa’nın Helen rüyalarıyla şımarttığı Rumların milli bilinçlerinin bir parçası hâline gelmiştir. Nasıl ki arkasına Batı’nın desteğini alan Ermeniler bize saldırmayı milli bir görev saymakta iseler, Rumlar da aynı şekilde Türk’e düşman olmayı Rum olmanın bir şartı kabul etmektedirler.
 Osmanlı Devleti gerileyince Balkanlar’da İslam Medeniyetine dair ne kadar eser varsa hepsinin yakılıp yıkılmasının sebebi de budur. Bu yapıcı değil, yıkıcı bir milliyetçiliktir. Hiçbir millet, kendi varlığını bir başka millete düşman olmaya adayamaz. Bu ufuksuz milliyetçilik tarih boyunca insanları savaştan savaşa sürüklemiştir.
Bu saldırıların temelinde, adanın Türkiye ile yakınlaşmasını önlemek isteyen ve adanın güçsüz olmasından mutluluk duyan pek çok ülkenin attığı tohumlar vardır. Bugünkü saldırganlar sadece bu ülkelerin amacına hizmet etmektedir. Bağımsız olmak devletin başındaki kişinin o toprakların insanı olması değildir. Bu tavırlarla ada üzerinde oyun oynanmasına izin veren Rumlar, yönetici koltuğuna Rum oturtsalar bile başkasının elinde kukla olmaktadırlar.
Bağımsızlık için kendi başlarına mücadele edemeyen bu kişilerin, üzerinde binlerce yılın istiklal yükünü taşıyan bayrağımıza el uzatmalarına Allah izin vermemiştir.
Bu aşağılıkça saldırıyı kınıyoruz.
                                                              
 
                                                               Emre Burak TAĞ
                                                               Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı
                                                               Afyonkarahisar
                                                               İl Başkanı
Editör: Haber Merkezi