SYD VAKFI YOKSULLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı İrfan BALKANLIOĞLU; Afyonkarahisar’da havaların soğuması ve kışın sert geçmesi nedeni ile yoksul ve muhtaç vatandaşlarımızın ısınma problemi çekmemesi için, Vakıf olarak kömür dağıtımlarına bu sene erken başlanıldığını, hatta Ramazan ayında dahi, kömürlerin bir kısmının vatandaşlarımıza ulaştırıldığını belirtti. Yoksul, muhtaç vatandaşlarımıza, kışın kömürü olmayan ailelere kömür dağıtımının devam ettiğini belirterek, ihtiyaç sahibi 2000 aileye 3.908 ton kömür dağıtımının gerçekleştiğini belirtmiştir. Dağıtılan kömürlerin ailelerimizin evlerine kadar götürüldüğünü, gerektiğinde bazı yaşlı ve engelli ailelerimizin kömürlüklerine kadar taşındığını ifade etmiştir.
Vakıf Başkanı İrfan BALKANLIOĞLU; ayrıca İl SYD Vakfı tarafından şeffaf ve hızlı şekilde ayni ve nakdi yardımlara da devam edildiğini, yoksul yaşlılarımızın evlerinin temizlendiğini, banyo ihtiyaçlarının karşılandığını, sağlık taramalarından geçirildiğini, böylelikle devletin şefkat elinin uzatıldığını belirtmiştir. Afyonkarahisar’da 1200 mülteci ailenin bulunduğunu, onlarında sıkıntılarının giderilmesi amacıyla; sağlık, yakacak, ayni, nakdi yardımlara devam edildiğini ve bu insanlara da Devletimizin sıcak yüzünü göstererek, kucağını açtığını ve gereken yardımları yaptığını belirtmiştir.
 
 
Vali Balkanlıoğlu; ayrıca Afyonkarahisar’da bazı genç, yoksul vatandaşlarımızca yapılan bireysel projelerin de desteklendiğini, önümüzdeki günlerde bu tür bireysel projelerin bir kısmının daha hayata geçirileceğini belirtti.  İl SYD Vakfı, artık sosyal hayatın her yerinde faaliyet göstermektedir. İhtiyaç sahiplerine, akrabalarına, yakınlarına, muhtarlarına, komşularına da bir kez daha sesleniyorum, bu tür vatandaşlarımızı lütfen vakfımıza bildirin, bizlere ulaşmalarını sağlayın. Özellikle vakfımıza gelemeyen yoksul vatandaşlarımızı bizimle irtibata geçirin, biz vakıf olarak gerekirse ayağına kadar giderek onlara ulaşalım. Devletimizin sağladığı imkânları kendilerine ulaştırmamız için gece gündüz demeden çalışarak sıkıntılarını gidermek amacındayız dedi.
Editör: Haber Merkezi