SYD Vakfı Mütevelli Heyetine Teşekkür belgesi
Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının her hafta yapmış olduğu mütevelli heyet toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Osman Çizmeci, SYD Vakfı Müdürü Süleyman Arı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, İl Defterdarı Mustafa Ceylan, İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ile diğer mütevelli heyet üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu;’’Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı olarak kendisinin Vakıf başkanlığı görevini yürütürken vakıf mütevelli heyetinin doğal üyelerin arasında Belediye Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, İl Defterdarı, İl Millî Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü ve İl Müftüsünün yanı sıra, Köy Muhtarlarının aralarında seçtikleri 1 köy muhtarı, Mahalle Muhtarlarının aralarında seçtiği 1 mahalle muhtarı, Sivil Toplum Kuruluşlarının aralarında seçtikleri 2 üye ve İl Genel Meclisi üyelerinin Hayırsever Vatandaşların aralarından seçeceği 2 üyeden oluştuğunu belirtti.
Vali Balkanlıoğlu, SYD Vakfı mütevelli heyetinin seçimle belirlenen üyelerinin her sene tekrarlanan seçimler sonucunda tespit edildiğini, bu sene de yani 2013 yılında görev alacak heyet üyelerinin belirlendiğini belirtirken, geçtiğimiz dönemde SYD Vakfı mütevelli heyet üyeliği görevinde bulunan ve görev süreleri tamamlanan heyet üyelerinin yapmış oldukları hayırlı hizmetlerden, yerinde ve layıkıyla yerine getirmiş oldukları görevlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.dedi.
Balkanlıoğlu, SYD Vakfı olarak, devletimizin, fakir fukaraya iletilmek üzere gönderdiği aylık periyodik payların ve ayrıca özel günlerde gönderilen kurban yardımı, yakacak yardımı ve proje yardımı ile ev sahibi yapmak gibi hizmetlerin tamamını kul vebali düşüncesini hiç unutmadan, bu bilinci her şeyin üzerinde tutarak çok büyük bir titizlikle kişilere ulaştırmış ve ulaştırmaya da devam edildiğini, SYD Vakfının sürekli denetlenmekte olduğunu, tüm faaliyetlerin şeffaf bir şekilde sürdüğünü ifade ederken, halkımızın bu konuda müsterih olmasının gerektiğini, gerek vakıf mütevelli heyetimiz, gerekse vakıf çalışanları olanca özveri ve titizlikle görevlerini yerine getiriyorlar. Halk arasından seçilen muhtarlarımız de SYD Vakfı çalışmalarına çok büyük destek veriyorlar. Yardıma muhtaç kişilerin tespitinde etkin bir yer teşkil ediyorlar. Onların bu kutsal çabaları bizlere ışık tutuyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Malum hayra vesile olan hayrı yapmış gibidir. Ayrıca hayırlar gerçek ihtiyaç sahiplerine de ulaşmışsa bundan büyük mutluluk yoktur. SYD Vakfı yapmış olduğu pratik ve etkin çalışmaları ile Türkiye’de örnek vakıf seçilmiştir. Çoğu zaman kişilerin bize şahsi müracaatı olmadan, ihbar ve istekleri de gözeterek, bizzat evlerine gidiliyor ve en kısa zamanda gerekli olan yardımı yapıyoruz. Özellikle yaşlı ve özürlülerimiz sık sık ziyaret edilmekte, her türlü ihtiyaçları Vakfımız aracılıyla giderilmektedir. Birçok mağdur, yaşlı, özürlü, sakat ve dul vatandaşlarımızı da konut sahibi yaptık. Ya TOKİ evlerinde, ya da arsa bulunması suretiyle prefabrik ev yapılarak ihtiyaç sahiplerinin sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağladık. Sosyal güvencesi ve kimsesi olmayan bazı kişilere de kapılarını kırarak evlerine girmek suretiyle yardımda bulunduk. Bunlara sağlık, her türlü temizlik, eşya ve gıda yardımı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Tabi bunlar arasında yardıma muhtaç kişilerin bulunmasında bizlere gelen ihbarları da gerekli şekilde değerlendirmek üzere bekliyoruz. Afyonkarahisar’da dilenciliği de kaldırdık ve bu kişileri yardıma ihtiyacı varsa her türlü ihtiyacını karşılama sözünü veriyoruz. İlimiz dışından gelen kişilerin de Afyonkarahisar’da dilenmelerini istemiyoruz. Bunun içinde kolluk kuvvetleri ile birlikte gerekenleri yapıyoruz’’dedi.
Toplantı sonunda geçtiğimiz dönemde vakıf mütevelli heyetinde görev yapmış ve görev süresini tamamlayan seçilmiş üyelerden Mecidiye Mahalle Muhtarı Serpil Küçükkurt ile STK temsilcisi Şaban Korkmaz’a hayırlı hizmetlerinden ve katkılarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Teşekkür belgeleri verildi.
Editör: Haber Merkezi