Suriyeli Mültecilere Bir Tır Dolusu Malzeme Gönderildi
Kimse Yok Mu Afyonkarahisar Şubesi, Suriyeli mültecilere bir TIR dolusu gıda ve giyecek gönderdi.
Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu, bugüne kadar sınır bölgesindeki Suriyeli mültecilere çeşitli zamanlarda gıda ve giyim yardımında bulunduklarını söyledi. Çobanoğlu, “Bugün de kışın yaklaştığı şu günlerde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecilere gıda yardımı ve kışlık giyecek, ayakkabı, çocuk bezinden oluşan Bir TIR yardım malzemesini dağıtılmak üzere Nizip’e gönderiyoruz.” dedi.
Çobanoğlu, bundan böyle hem Suriyeli mültecilere hem de Filipinler'de Tayfun felaketine maruz kalan insanlara yardımların devam edeceğini belirtti. Çobanoğlu, “İlimiz ve ilçelerimizde bulunan Suriyeli mültecilere yardım yapmak üzere mülteci ailelerin tespitlerini yapıyoruz. İşlemlerimiz tamamlandıktan sonra Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubemizin modern bir mağaza konseptine sahip olan iyilik noktalarından Suriyeli mültecilere ve muhtaç ailelere ailenin fert sayısıyla doğru orantıda belirlenen limit çerçevesinde, gıda ve giyim malzemeleri verilecektir.” diye konuştu.
Çobanoğlu, mültecilere gıda ve giyim yardımlarının yanı sıra sağlık, barınma ve eğitim hizmeti de sağladıklarını dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi